Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 19, 2023

«At jeg klarte å spille igjen etter fire-fem måneder, er en seier i seg selv»

ASKER (nitten.no) I begynnelsen av oktober lå Jørgen Karterud på sykehus og fryktet at karrieren var over. Nå er han en av sluttspillets heteste spillere.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Med mål i seks kamper på rad, inkludert alle fire kvartfinalene mot Frisk Asker, har Karterud slått voldsomt tilbake etter en blytung vinter.

- Er du bedre enn noen gang?

- Hva skal jeg svare på det da? Det får andre bedømme, svarer Vålerenga-profilen og ler høyt.

- Det kler vel ikke deg å være så politisk korrekt ...

- Nei, og hvert fall ikke ydmyk! Men det er deilig at det har løsnet nå, spesielt siden jeg var ute i nesten fem måneder, lå på sykehus og ikke viste om jeg kunne spille igjen. Da tenkte jeg på hvor deilig det ville være å komme tilbake. Jeg jobbet steinhardt i to-tre måneder på is. Da er det deilig å få igjen for blodslitet og være mange måneder foran skjema.

Fikk ikke sove

I september smalt han inn i vantet i toppkampen mot Stavanger Oilers og måtte hjelpes av isen med store smerter i albuen. Karterud, som blant annet misset mulighetene for VM-spill i 2021 etter å ha pådratt seg en smell i oppkjøringen, satte seg som mål å rekke sluttspillet.

Selv om han lyktes med planen, innrømmer 28-åriingen at fremtiden var langt mer usikker enn han ga uttrykk for fire matcher ut i sesongen.

- Jeg var bekymret. En periode manglet jeg 90 grader da jeg beveget albuen. Etter operasjonen var det en periode jeg ikke fikk sove. Jeg lå med armen i fatle, du sover ikke godt da, forteller Vålerengas gladgutt.

- Du fryktet det var over med hockeyen?

- Legene sa risikoen for det var der. Leddbåndet var avrevet på innsiden og utsiden, albuen var ute av ledd og alt hang og dinglet. Folk kan bruke et års tid på å få tilbake litt bevegelighet etter slike skader. At jeg klarte å spille igjen etter fire-fem måneder, er en seier i seg selv.

Semifinalekaos

Lørdag åpnet semifinalene i Stavanger og søndag er det klart for klassikeren på Hamar der det er ventet rundt 7000 tilskuere. Med Karterud i form, håper Vålerenga etter hvert å ha fått på plass et lag som kan ta gull.

- Vi er et meget bra lag med fire gode rekker. Jeg syns vi har mye spisskompetanse i troppen nå, sier Karterud.

- Et gull-lag?

- Vi drømmer jo om det da. Men det gjør de andre også. Det blir full krig og fullt kaos i semifinalene. Jeg tror ikke Storhamar hadde så lyst til å velge oss, men det kommer til å bli jævlig kule kamper. Kanskje det blir fullt hver gang, filosoferer Vålerenga-profilen.

- Klanen har vært helt overlegne denne sesongen De er minst like bra på bortebane. Nå trenger vi all støtte vi kan få fremover. Storhamar kommer sikkert med alle bussene som fins på Hamar til tirsdagen. Det er vel en seks-sju stykker, sier Karterud og gliser.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form