Lukk søk

April 15, 2021

Årsmøte hos MS i kveld: - Vi er innstilt på redusere budsjettet kraftig

Det har vært en turbulent sesong på Manglerud med Livingston-exit. Nå må klubben i tillegg innstille sine medlemmer om å kutte kraftig i budsjettet.

Det har vært et spesielt år for Manglerud Star som måtte sparke David Livingston grunnet økonomi tidlig i 2021. Nå har også vikarierende hovedtrener André Lysenstøen forlatt klubben. Og i kveld er det årsmøte hvor styret er innstilt på å redusere budsjettet kraftig for kommende sesong.

Det bekrefter styreleder Birger Vestby til Nitten.no

Kontroll på økonomien

Selv om det kuttes kraftig før kommende sesong så forteller Vestby at de har kontroll på det økonomiske plan.

- Ja, vi er innstilt på å redusere budsjettet kraftig før kommende sesong. Men det vil ikke si at vi sliter med økonomien, for nå har vi kontroll. Vårt mål er å være økonomisk trygge i form av hvis det skulle skje ting fremover. Vi er klubben uten de store økonomiske musklene og da har vi jobbet med å få kontroll. Noe vi har nå, forteller han.

Hvor mye kuttes?

- Eksakte tall vil jeg ikke kommentere. Nå skal dette først bli godkjent i kveld, men kan fortelle at vi skal en del ned i forhold til tidligere.

Klubben har tidligere hevdet seg med å hente tidligere NHL-spillere til klubben, og kun sett oppover på tabellen. Nå kan hverdagen bli litt annerledes.

- Vanskelig for meg å si noe som helst nå. Selv om vi kutter i budsjettet så skal det ikke bli slik at vi blir en dumpekandidat kommende sesong, forteller han videre.

- Trygg tar en sesong til

Det uttaler Rune Molberg som sitter i sportslig utvalg sammen med nevnte Mats Trygg til nitten.no.

- Mats skal spille en sesong til. En rutinert herremann som fortsatt holder høy kvalitet og styrker laget vårt.

Ryktene har svirret om at kanskje tiden er inne for at Mats Trygg skal overta hovedansvaret i MS. Det avkrefter Molberg.

- Nei, slikt blir det ikke. Mats skal være med i trenerteamet, men vi er på jakt etter en annen trener som skal være en del av et trenerteam.

Hva slags trener er det snakk om?

- Vi ønsker oss en ung trener som kan være god på utvikling av unge spillere. Han skal også være i et trenerteam som bestemmer ting sammen. Vi ønsker oss ikke en trener som styrer showet selv.

Vil det si at Mats Trygg er med på å bestemme sin egen trener?

- Med tanke på hans arbeidsoppgaver i klubben utenfor isen, så blir det slikt. Han sitter i sportslig utvalg og vil kommende sesong også være spillende assistent-trener for oss.

Fyller ikke opp importkvoten

Manglerud Star var blant de lagene i Fjordkraft-ligaen som hadde færrest importer forrige sesong. Det ønsker klubber å fortsette med i følge Molberg.

- Vi kommer ikke til å fylle opp kvoten, nei. De importene som vi skal hente skal være spillertyper som vi mangler fra før, og som kan passe inn i vårt lag.

Kutt i budsjettet og med Lars Haugen på kontrakt så er det lite igjen til å bygge et topplag. Det tar ikke nattesøvnen fra de ansvarlige fra Manglerud.

- Jeg går ikke rundt å tror vi skal kjempe om NM-gull kommende sesong. Og vårt mål blir å komme topp 8. Noe høyere enn det blir vanskelig med de midlene vi kommer til å få til rådighet i kveld, tror Molberg.

Vil vi se et MS-lag som vil hente juniorer med lite is-tid fra andre Fjordkraft-liga lag?

- Det vil bli en yngre utgave av Manglerud Star kommende sesong. Gode unggutter som kanskje ikke får så mye spilletid hos andre klubber vil få det hos oss. Heldigvis så er det mange klubber som er så kåte på det NM-gullet at de glemmer litt rekruttering. Det kan kanskje hjelpe oss litt, forteller han med glimt i øyet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form