Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 4, 2021

Andreas Martinsen er klokkeklar: - De kan ikke utestenge meg for dette

Andreas Martinsen varsler at han og Lillehammer ikke vil godta noen form for utestengelse for taklingen om lørdagen.

Lillehammer-spilleren har fått med seg oppstyret som kom i etterkant av Lillehammers enorme opphenting av Frisk Askers ledelse om lørdagen. Etter seieren ble monster-taklingen som den assisterende Lillehammer-kapteinen utførte på Mikael Dokken et stort tema.

- Min første reaksjon er at den taklingen jeg utførte er ren. Jeg skled inn i situasjonen og så at Frisk Asker-spilleren kom inn i min bane. Han var ikke opphengt i en annen spiller. Det er slik jeg så det, forteller Martinsen da vi fortalte han om at saken ligger inne hos DISU.

Har sett taklingen på video

Martinsen har sett taklingen på nytt og i følge han så styrker den følelsen han følte på isen rett etter taklingen.

- I følge videoen så ser du klart at det ikke er en takling mot hodet, men mer en uheldig hendelse. Det er aldri noe hyggelig at spillere blir skadet, og jeg går aldri inn for å skade noen i dueller. Dessverre så er det slikt i denne idretten at skader fremkommer, men min intensjon var aldri å sette han ut av kampen. Håper han kommer seg kjapt tilbake på isen, og det er naturligvis trist at han ble skadet, forteller Martinsen til nitten.no

Nå ligger saken inne hos DISU etter at Players Safety har gitt en tilbakemelding til Frisk Asker. Der var det uenighet om dette var en sak som Frisk Asker burde sende videre.

- Hva tenker du om at Dokken reagerer på respekten til motstanderen er fraværende i denne situasjonen, Martinsen?

- Det får være hans mening. Selvfølgelig skal du ha respekt for motstanderen, men spiller du ishockey og har pucken så har du som puckfører et viss ansvar. Du må alltid være klar for at smell kan komme, og det er trist at det ble et uheldig utfall av en ren takling denne gangen.

Nekter straff

Saken ligger som kjent hos DISU som innen kort tid vil komme med en uttalelse og eventuell straff. Skulle sistnevnte bli en realitet varsler Martinsen bråk.

- Du vet aldri med det utvalget som sitter der, men skal man da straffe spillere som spiller hardt og fysisk? Du må se på handlingen, og det blir feil å straffe en ren takling hvor utfallet er uheldig. Dommerne er kjent for utvise meg ofte, men denne gangen står dommerne og ser situasjonen. Det er fire dommere på isen, og ingen reagerer på noe, utenom på Frisk Asker-spilleren som dessverre ble skadet, mener Martinsen

- De kan ikke utestenge meg for dette, og skulle det bli kamper på tribunen for min del så kommer klubben og jeg til å ta dette videre. Men vi er trygge på at det ikke vil bli noe mer ut av dette. Nå synes jeg heller vi kan rette fokuset mot neste kamp, også sender jeg en god bedring melding til Dokken og håper han kommer seg fort tilbake igjen på isen, avslutter den tidligere NHL-spilleren.

.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form