Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 12, 2022

Ahlholm tilbake som Vålerenga-spiller: - Sikkert mange som vil reagere

Rasmus Ahlholm fikk sparken i Storhamar etter å ha overfalt en lagkamerat, men er nå tilbake i norsk hockey og klar for gamleklubben Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var TV 2 som først meldte om Ahlhom-signeringen mandag formiddag. Også nitten.no får bekreftet at svensken blir Vålerenga-spiller og at dette blir offentliggjort i løpet av kort tid.

Rundt klokken 10.35 bekrefter VIF signeringen på sin hjemmeside. Kun tre dager etter at VIF innledet sesongen med tap i Varner Arena, er Ahlholm klar på en kontrakt ut sesongen.

- Det føles veldig bra å få spille for Vålerenga igjen. Jeg er veldig motivert og glad for å være tilbake, og er utrolig klar for å være med å bidra for laget, sier Ahlholm.

Bot og sparken

32-åringen imponerte i Manglerud Star og ble hentet til Jordal sommeren 2016 der han ble i tre sesonger.

Ahlhom brøt kontrakten og ønsket seg til større ligaer, men endte opp med en kontroversiell overgang til Storhamar der svensken også ertet på seg både spillere og supportere i Oslo med enkelte uttalelser.

- Jeg skjønner naturligvis at de uttalelsene er noe som supportere og klubb opplevde som svært negativt, og jeg ønsker å beklage dette. Sesongene i Vålerenga var veldig fine, og jeg gleder meg til å komme tilbake. Så håper jeg at supporterne er villige til å gi meg en ny sjanse, på samme måte som klubben er, og at vi alle kan fokusere på det sportslige framover, sier Ahlholm.

Et opphold på tre sesonger i CC Amfi fikk en brå slutt da svensken fikk sparket etter å ha overfalt lagkompis Jacob Lundell Noer på trening 13. desember i fjor. Ahlholm gikk siden til sak mot Storhamar som endte i forlik.

Politiet ga Ahlholm 10.000 kroner i bot for kroppskrenkelse, men hockeyspilleren godtok ikke dette, saken endte i retten og svensken ble dømt til å betale 12.000 pluss 4.500 i saksomkostninger. Etter Storhamar-perioden har det blitt ti poeng på 23 kamper for HC Nove Zamky i Slovakia.

- Det er viktig for meg å få fram at jeg erkjenner at episoden som skjedde på Hamar aldri skulle ha skjedd. Jeg angrer på denne og jeg godtar straffen jeg har fått. Nå ønsker jeg å gå videre, og kunne få fokusere på det sportslige, sier Ahlholm til Vålerengas hjemmeside.

- Det er sikkert mange som vil reagere, men det er opp til meg å ta revansje og alt sånt. Jeg hadde det veldig bra da jeg var her i Vålerenga sist, sier Ahlholm TV 2 og bekrefter at han ikke anker dommen.

Revansjesugen

På kanalens spørsmål om hva han vil si til dem som reagerer på at han returnerer til Vålerenga etter å ha fått sparken hos rivalen Storhamar, svarer 32-åringen:

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er her for å ta revansje. Både for meg selv og Vålerenga. Det er en perfekt match egentlig.

- Vålerenga har etter lange samtaler og god dialog med Ahlholm signert en ettårsavtale. Tema i samtalene har naturligvis også vært hendelsen som skjedde på Hamar. Vi har gjort det klart at slike episoder er uforenlig med å representere VIF. Ahlholm forstår og erkjenner feilen han har gjort, og ønsker nå å legge dette bak seg. Vi føler oss trygge på at han forstår budskapet, og ønsker å gi han en ny sjanse, sier Anders Myrvold i VIFs sportslige utvalg.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form