Lukk søk

Landslaget

May 21, 2023

Advarer Norge: - Slovenia kan overraske

Søndag avgjøres det om Norge kan gå inn i den siste VM-uken med senkede skuldre eller nedrykksfrykt.

Foto med tillatelse: Espen Schjølberg

- Er plassen sikret?

Det er det store spørsmålet sett med norske øyne foran de siste kampene i VM-gruppespillet. Kasakhstan og Norge står begge med fire poeng mens Slovenia har null.

Dersom situasjonen er den samme etter søndagens oppgjør mellom Slovenia og Slovakia, er Norge sikret ny kontrakt på øverste VM-nivå foran de to siste kampene mot Canada og Slovakia.

- Slovenia kan overraske i en kamp og rappe med seg poeng, sier hockeyekspert Tor Nilsen foran avslutningen på mesterskapet.

Møtes mandag

Nettopp Kasakhstan og Slovenia møtes mandag fire timer etter Norges duell mot storfavoritten Canada i Riga.

Avhengig av resultatene søndag og mandag, kan Norge ende opp med å være avhengige av poeng mot Slovakia i siste kamp for å unngå nedrykk. Det krever i så fall at Slovenia tar poeng i begge sine gjenstående kamper.

- Norge er langt unna noe annet enn å kjempe for tilværelsen, men nå som noen gode hockeynasjoner ikke deltar, holder det trolig til å unngå nedrykk, sier Nilsen.

Lørdag spilte Norge over halve midtperioden med én spiller mer på isen uten å score mål i 2-0-tapet mot Tsjekkia.

- Helt uhørt. For dårlig. Helt enkelt. De grepene som ble tatt på forhånd kan man kalle en fiasko nå med fasit i hånd, sa Viaplay-ekspert Alexander Bonsaksen i VM-sendingen.

Landslagssjef Tobias Johansson svarte følgende da han i andre pause ble spurt av Viaplays reporter i Riga om han angret på endringene som ble foretatt i overtallsspillet før VM-kamp nummer fem:

- Absolutt ikke. Jeg syns de nye som har kommet inn i overtallsspillet har gjort det helt okey.

Ny kritikk

Den ferske landslagssjefen har måttet svare på kritikk underveis i turneringen. Leif Boork skrev på Twitter at han stusset over at en som aldri har trente et A-lag på elitenivå nå leder et av verdens ti beste landslag.

Til TV 2 kommenterte Johansson at han så kritikken som «ganske naturlig», men presiserte at han forsøkte å isolere seg fra kritikk.

I forbindelse med lørdagens kamp mot Tsjekkia, meldte tidligere Narvik-trener Elmo Aittola følgende på Twitter:

«Kun et svakt Slovenia vil holde Norge i A-puljen neste år. Et dumt sammensatt lag der den svenske treneren foretrekker spillere fra den svenske juniorserien foran mer kvalifiserte spillere. De spiller den mest rotete hockeyen i turneringen uten en rød tråd».

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form