Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 6, 2023

24 undertall uten baklengsmål: - Har sett veldig bra ut

Har du jublet for en Stavanger Oilers-utvisning denne sesongen? På syv serierunder har ikke minuttene i undertall resultert i et eneste baklengsmål.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det der er jo en stor del av «special teams». Og det har sett veldig bra ut så langt, sier Oilers-trener Anders Gjøse til nitten.no.

Torsdag kveld ble det 5-1-seier på Lillehammer - dobbeltmesterne fra forrige sesongs sjette seier på syv forsøk. 21-8 i målforskjell gir et snitt på tre scorede mål per kamp og et drøyt mål feil vei innledningsvis.

Åtte av de 21 målene har kommet i overtall der siddisene har best uttelling av de ti EHL-lagene, ifølge tall fra hockey.no. Mer ekstrem er statistikken som viser null baklengs på 24 undertall!

Nærmest kommer torsdagens motstander Lillehammer med 87,5 prosent «penalty kill».

- På statistikkene er vi bra på mye, men vi ligger fortsatt ikke helt på topp. Men det er klart jeg er fornøyd med at vi gir oss en mulighet i alle kampene ved å slippe inn få mål, sier Gjøse.

Holdt tett

Bare i første periode i Eidsiva Arena pådro Oilers seg tre tominuttere, men det var i spill fem mot fem formspilleren Alexander Reichenberg ga hjemmelaget ledelsen.

Mot Lørenskog forrige uke, ble det beskjedne to tominuttere, men også kun ett mål. Da ble Oilers' målsnitt tema blant annet i lokalpressen.

Debatten som fulgte i etterkant av 1-0-seieren over det nyopprykkede laget fra Romerike er unyansert, ifølge Gjøse:

- Dette gjelder ikke bare oss selv, men i kampene med en såpass klar favoritt. Det er flere lag som spiller en offensiv type hockey, setter press og går mye på skøyter. Lørenskog gjør det, Lillehammer gjør det i større grad enn før. Vi produserte vanvittig store målsjanser mot Lørenskog, og på en dag ikke alt går inn, er det godt å se vi har en stabil defensiv, sier Gjøse og fortsetter:

- Men debatten etter slike kamper blir for enkel. Det er to lag på banen og vi er enda tidlig i sesongen. I slike kamper har de antatte topplagene alt å tape. Lørenskog orker og skater mye, vi fikk lite tid og rom samtidig som vi skapte 20 pluss kvalifiserte store målsjanser. Hadde vi spilt den kampen ni ganger til, hadde vi aldri i verden slått de med kun ett mål igjen. Det var en bra kamp av oss og en bra kamp av dem.

Og kanskje blir det et lignende kampbilde også søndag når Oilers reiser til Halden som store favoritter mot nyopprykkede Comet.

Trio i tet

Etter torsdagens runde leder Storhamar tabellen foran forrige sesongs finalemotstander Oilers. Begge står med 18 poeng - den summen kommer også Vålerenga opp i dersom de vinner kampen de har til gode på duoen på topp.

Fjerdeplasserte Sparta Sarpsborg har allerede ni poeng opp til førsteplassen. Har favoritt-trioen stukket av allerede?

- Det er det for tidlig å snakke om. Det er små marginer hele veien her, sier Oilers-treneren som tok over etter Todd Bjorkstrand i sommer.

- Hvordan er du fornøyd med starten deres?

- Jeg er fornøyd. Det har vært mer nytt her nå enn de har vært vant med de siste årene både på spillerfronten og med nytt trenerteam. At vi har greid å være såpass stabile resultatmessig som vi har vært er vi fornøyd med så langt, men vi vil fortsette å utvikle oss.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form