Lukk søk

1. divisjon

May 30, 2024

1. divisjon kan bli gjennomført med syv lag

Dersom Bergens eventuelle anke ikke går gjennom og Hasle-Løren takker nei til plassen, vil 1. divisjon neste sesong bli gjennomført med kun syv lag.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Det bekrefter Lise Kvil Torgersen, visepresident i Norges Ishockeyforbund og leder av klubblisensutvalget, til nitten.no.

Tre og ikke to av fire lag som deltok i kvalifiseringen for spill i 1. divisjon tidligere i vår, blir å se på nivå to til høsten. Manglerud Star, Kongsvinger og Ski kunne juble for tre plasser da Furuset ga opp 1. divisjonssatsingen.

Hasle-Løren endte sist i kvalifiseringen og rykket ned, men får tilbud om den ledige plassen i 1. divisjon dersom Bergen IKs varslede anke ikke går gjennom.

Dersom Oslo-klubben takker nei, vil ingen andre klubber bli tilbudt den åttende plassen og nivå to gjennomføres med syv lag.

Møte i kveld

Det vil i så fall også bety færre kamper for Nidaros, Grüner, Ringerike Panthers, Gjøvik, Ski, Manglerud Star og Kongsvinger neste sesong.

- Vi har jo egentlig planlagt for 2. divisjon. Denne beskjeden kom sent, vi forstår at det blir sånn, men trenger et møte der vi må få kartlagt litt ting, sa Kanwar Singh, sportslig leder i Hasle-Løren, til nitten.no onsdag.

Hasle-Løren-ledelsen samles til et møte torsdag kveld der planen er å ta stilling til om klubben vil takke ja eller nei til den eventuelt ledige plassen i 1. divisjon.

Oslo-klubben er for tiden også på trenerjakt da Kenneth Larsen har signert for Lørenskog i EHL. Hasle-Løren-ledelsen mener de har en gyldig kontrakt med treneren for neste sesong og har kontaktet NIFs disiplinærutvalg for fair play.

Bergen-anke

Også i Bergen IK er det hektiske dager på flere områder.

Klubbens medlemmer stemte forrige uke for innlemmelse i TIF Viking, men saken skal behandles på styrenivå i den store breddeklubben i byen. I mellomtiden kunne nitten.no forteller at BIK ikke er tildelt lisens for spill i de to øverste divisjonene neste sesong.

- Vi må ta det til etterretning. Men det var en tung beskjed å få. Det var det, sa Bergen IKs styreleder Runar Jansen til nitten.no tidligere i uken.

Han varslet samtidig at klubben jobber for en løsning og varslet en anke. BIK har 14 dagers ankefrist fra tirsdag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form