Lukk søk

NHL

October 13, 2022

Zuccarello om den magiske duoen: - Nå må han bære meg og ikke omvendt

Kan samarbeidet mellom Mats Zuccarello og Kirill Kaprizov bli enda bedre denne sesongen? Det må russeren i så fall ta ansvar for, mener «Zucca».

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

NHL er godt i gang denne uken, men for mange nordmenn starter verdens beste liga for fullt først natt til fredag når Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild skal i aksjon mot 35-åringens gamle klubb New York Rangers.

Wild gjorde sitt beste seriespill noensinne forrige sesong anført av Zuccarello, som noterte karrierebeste 79 poeng, og russeren Kirill Kaprizov (108 poeng).

- Det handler om å vinne. Alle ønsker å gjøre det bedre denne sesongen. Vi må ta enda et steg videre, sier Wild-sjef Bill Guerin til nhl.com.

- Vi setter ikke noe tall på poeng eller mål. Det er ingen spesielle forventninger til individuelle spillere. Alt handler om å vinne. Vi vant ikke da det ble avgjørende sist; i sluttspillet. Det har hevet listen. Listen vår er å vinne Stanley Cup, sier trener Dean Evason.

Natt til fredag

NHLs egen hjemmeside forventer at Zuccarello spiller i rekke sammen med Kaprizov og Ryan Hartman mot gamleklubben New York Rangers i Wilds NHL-åpning.

I fjor leverte trioen 105 scoringer og hele 252 poeng.

- Jeg ønsker å gjøre det bedre hver eneste sesong, sier Kaprizov.

Den 25 år gamle russeren og hans ti år eldre kompis Zuccarello er tema i en stor artikkel i anerkjente The Athletic foran seriestarten. Der forteller duoen om vennskapet både på og utenfor isen.

Zuccarello ble far for første gang i sommer og har tidligere fleipet med at han nå får to barn å passe på.

- Jeg er ett år eldre. Jeg begynner å bli gammel nå så nå må han bære meg og ikke omvendt. Det er ikke mye jeg kan lære ham nå, sier Zuccarello om Kaprizov.

Taco

Nordmannen forteller at han serverer Kaprizov taco når russeren kommer på besøk og at Wilds poengkonge synger nattasang for Zuccarellos datter via FaceTime hver kveld.

- Onkel Kirill, sier Zuccarello og ler.

506 poeng på 688 kamper i NHL er selvsagt best av alle nordmenn gjennom tidene. Og Zuccarellos posisjon i Wild-leiren virker å være helt spesiell.

- Zuccarello bidrar med energi. Han er en herlig fyr å ha i garderoben som gjør hverdagen lystigere og sørger for at alle har det bra, sier lagkompis Mathew Dumba.

- Jeg tror alle vil være vennen hans. Han er bare en sånn fyr alle ønsker å være nær. Han er også en av de som klager mest i hele ligaen, men på en morsom måte! Han melder på alle. Han klager mest, men jobber knallhardt samtidig som han klager. Det er helt komisk! sier Marcus Foligno.

Matchen mellom Minnesota Wild og New York Rangers vises på Viasport 1 og Viaplay klokken 2 natt til fredag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form