Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 19, 2022

Isflate-utfordringer for Frisk: - Krever mer

Overgangen fra stor isflate i Askerhallen til mindre forhold i Varner Arena har tatt lenger tid å bli vant til enn Frisk Asker hadde sett for seg.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Byttet fra Askerhallen til Varner Arena er et fantastisk løft for hele Frisk Asker, men trener Jan André Aasland forteller at isflaten har gitt han og spillerne litt mer hodebry enn de hadde trodd på forhånd.

- Isflaten er mindre enn hva vi var vant til i Askerhallen. Det gjør at det er en tilvenningssak som vi kanskje har brukt litt lengre tid på enn hva jeg hadde trodd, forteller Aasland til nitten.no.

- Det blir en annen måte å spille ishockey på hvor du blant annet får et press på deg mye tidligere enn før. Nå har vi spilt mot både Lillehammer, Stjernen og Sparta som heller ikke er vant med liten isflate. Og derfor har det nok blitt litt mer jojo resultater også.

Hampus Gustafsson trives med liten isflate, men forteller at spillesystemet har blitt annerledes i Varner Arena.

- I Askerhallen kunne vi spille mer sidelengs, det er ikke like lett med den nye isflaten. Du får mindre tid, og det kreves mer trafikk på mål da det i utgangspunktet skal bli løsnet flere skudd, sier den tidligere Stjernen og Storhamar-spilleren.

- Hva slags fordeler gir dette?

-
Lag som er gode til å presse kan jo vinne pucken enklere i offensiv sone med liten flate. Personlig så liker jeg det siden du hele tiden må være fokusert med tanke på at du får taklinger mye tidligere.

Ledet igjen

Frisk Asker har tatt ledelsen i samtlige av de tre sluttspill-kampene, men kun én torsdag holdt det til seier - en seier som snur alt opp ned ifølge Aasland.

- Tap og 0-3 i kamper så sier det seg selv at det hadde vært en fryktelig oppoverbakke for oss. Men heldigvis så var det stang inn nå som sørger for at vi fortsatt er med i denne kvartfinaleserien, sier Frisk-sjefen.

Asker-laget så ut til å ha kontroll i hjemmekampen tirsdag før Sparta gjorde tre mål på to minutter. Med 4-0-seieren torsdag er troen tilbake i Frisk-troppen.

- Vi tittet på video og justerte litt på kampplanen. Det responderte guttene veldig bra på, sier Frisk-treneren som også roser dommerne i sluttspillet:

- De får som regel bare kjeft, men jeg synes vi har hatt en fin toveiskommunikasjon i alle kampene. De har snakket om å stramme inn litt på hektinger og slashing - noe jeg synes er greit. De tingene er noe alle vi ha vekk.

Den unge treneren stilte uten blant annet Jacob Lagacé, Mikkel Christiansen og Jimi Kuronen torsdag. Med seier lørdag vil Frisk ha utlignet til 2-2 i kamper mot årets serietreer.

- De kom over oss på tabellen og har spilt bra hele sesongen. Det er de små detaljene som power- og boxplay som blir avgjørende. Får vi til dette så tror jeg fort vi snur det. Det er Sparta som har presset på seg, mener Gustafsson.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form