Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 17, 2022

Wang blir Frisk-assistent: - Finnes ikke en mer spennende klubb i norsk hockey for tiden

Tidligere Vålerenga-trener Simon Stolt Wang blir Jan André Aaslands assistent i Frisk Asker neste sesong.

Foto med tillatelse: Dolph Andersen

Nitten.no har tidligere i vår omtalt Simon Stolt Wangs Vålerenga-exit og påfølgende samtaler med blant annet Lørenskog som ikke endte med en løsning.

Nå er det klart at Wang skal danne et ungt og spennende trenerteam i Frisk Asker sammen med Jan André Aasland. Wang tar over jobben til Vidar Wold som har gått over i en rolle som sportssjef.

- Jeg gleder meg stort til å tre inn i rollen som assistenttrener i Jannas trenerteam. Den rollen har vært mitt største ønske siden min første dialog med klubben for et par måneder siden og det har derfor vært relativt enkelt å takke nei til andre spennende tilbud, sier Wang.

- Prosessene, planene og menneskene jeg har blitt eksponert for, og det lagbygget som har tatt form, imponerer meg. Slik jeg ser det finnes det ikke en mer spennende klubb enn Frisk Asker i norsk hockey for tiden.

Sju år i Vålerenga

Vålerenga annonserte i vår at Wang forlater klubben etter syv år på Jordal. Det siste Wang gjorde i VIF var å lede U20-laget til seriemesterskap og NM-gull.

Siste del av sesongen ble han også flyttet opp i A-lagets boks der han fungerte som Espen Knutsens assistent.

Det var en assistentrolle han var tiltenkt også neste sesong, men dette takket Wang nei til og sa opp sin stilling i klubben. Han er nå erstattet av backveteranen Mats Trygg.

- Han beskrives som en ekte «hockey-nerd» og at han, etter eget utsagn, nesten sover med tavle og tusj. Det er sjelden vi får så unisont positive tilbakemeldinger fra referanser som vi har fått på Simon, både fra erfarne spillere og ledere i norsk hockey. Det er et stort kompliment at Simon har takket nei til en lang rekke spennende klubber og har vært tydelig på at hans ønske har vært å komme til Frisk Asker og bidra i vår videre utvikling, sier Aasland.

Ny utviklingskonsulent

Martin Slåtten har rollen som fysisk trener i Frisk-teamet og blir nå fast ansatt i klubben for å kunne være enda tettere på spillerne og følge opp deres utvikling.

Målvaktstrener blir Gustav Wesslau som nylig gjennomførte sin første sesong i Varner Arena. Han skal også bidra inn mot U20-landslaget fremover.

Ny utviklingskonsulent blir Dan Ratushny. Han har vært sterkt ønsket i Asker også tidligere og har erfaring som hovedtrener på øverste nivå fra Sveits, Tyskland og Østerrike, har vært landslagstrener for sistnevnte og bidro til å bygge opp Red Bull Salzburgs akademi.

- Etter et par år hvor jeg primært har jobbet som sportsadvokat har jeg kjent på et sterkt ønske om å komme tilbake til ishockeyen. For meg å kunne bidra til å bygge en enda sterkere sportslig virksomhet i Frisk Asker for fremtiden er helt perfekt, sier Ratushny.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form