Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 18, 2024

VIFs store festkveld: - Den stemningen her får du ikke noe annet sted

JORDAL (nitten.no) Allerede på vei ut på Jordal onsdag kveld, følte Alex Dostie at finale to mot Storhamar kunne bli noe helt spesielt.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Eksepsjonelt! Da de spilte «Thunderstruck» da vi kom ut, kjente jeg trøkket i hele kroppen. Siden kamp fire mot Oilers har det vært fullt her og helt vilt. Vi ble begeistret og ønsket å vinne for fansen, sier Dostie til nitten.no.

Jordal var kledd i blått og rødt for NM-finalen supporterne hadde ventet på i over ti år. 12. april 2014 var sist da gang Oilers ble slått 2-1 i den gamle arenaen.

Da spilte Jørgen Karterud for Soo Greyhounds i OHL. Onsdag kveld sørget Vålerenga-gutten for 1-1 etter en utrolig soloprestasjon, 2-1 kom alene med Markus R. Stensrud og sekunder før slutt la han pucken i tomt bur.

Hat trick i NM-finale mot Storhamar i et tettpakket og kokende Jordal hvor markedssjef Glenn Jensen tror han kunne solgt 30.000 billetter.

- Ja, skal du stille noen spørsmål, eller? melder en glisende Karterud utenfor hjemmegarderoben på Jordal.

Ydmyk

Som sagt, så gjort.

- Hvordan er det for en Vålerenga-gutt å score hat trick i en finale mot rivalen?

- Jeg har ikke scoret så mye mål i år og ikke spilt så mye finaler heller. Dette var deilig, men det har ikke noe å si hvem som scorer målene. Ydmykt svar. Men dette var en av fire seirer. En fantastisk lagseier! Når vi spiller på denne måten, ser vi hvor godt lag vi har. Men dette var en av fire, gjentar Karterud.

- Hvordan var denne opplevelsen for deg?

- Den rammen her! Når hele hallen reiser seg ... Den stemningen her får du ikke noe annet sted. Det gir frysninger for en Vålerenga-gutt som hang i kablene på gamle Jordal med to streker under nesa og var snørrunge. Klanen har ikke fått så mange slike karameller å sutte på de siste årene, sier supporterfavoritten før han forsvinner videre til «isbading, proteiner og soving».

Svinger

8-0, 6-1 og 5-1, totalt 21-2, var sifrene i favør Storhamar på de tre siste møtene før onsdagens 5-2-seier i Oslo.

- Nå er det helt åpent. Vi skal til Hamar med senkede skuldre vi nå. Vi har ingenting å tape. Storhamar er store favoritter. Det beste vi vet er når ingen har troen på oss, vi vet selv hvir sterkt vi står sammen med lagmoral og karakter, sier Karterud.

Hockeyekspert Tor Nilsen mener Vålerenga må finne ut av hvordan de skal løse oppgavene på den store isen på Hamar dersom det skal kunne bli NM-gull på serietreeren denne våren.

- Isen spiller en rolle, det er noe der, men jeg vet ikke hvor stor rolle. Vi føler oss selvsikre på hjemmebane. Men slik er det overalt, også i NHL er de fleste bedre hjemme enn borte, sier Alex Dostie som scoret to onsdag kveld.

- Dere har klart å slå tilbake noen ganger de siste ukene nå?

- Ja, vi slutter ikke å ha troen på oss selv. Hva andre skriver og mener vet jeg ikke så mye om siden jeg ikke kan lese norsk.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form