Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 15, 2021

VIF-talentet klar for Modo: - Har vist stort potensiale

Leo Johansen Halmrast var fristet av Vålerenga-rival Storhamar, men skal spille i svensk hockey kommende sesong.

Både Modos sportssjef Henrik Gradin og Halmrast-pappa Stig Johansen bekrefter overgangen. I Örnsköldsvik blir 18-åringen en del av U20-troppen.

- Leo har vist stort potensiale. Nå skal vi få han inn i vårt system og utvikle ham hockeymessig. Vi håper han på sikt kan ta steget opp på herrelaget, sier Gradin til nitten.no.

- Han begynner i U20-laget, men kommer til å vise seg frem og trene på samme vilkår som alle andre juniorer med mål om å bli en del av troppen i HockeyAllsvenskan, legger han til.

- Dette blir moro, jeg gleder meg! sier Halmrast selv til nitten.no.

Fulgt tett

Gradin har tidligere jobbet som NHL-speider og er fortsatt en del av Colorado Avalanche-systemet. Det siste året har han fulgt Halmrast tett.

- Det har vært et merkelig år på mange måter, og vi har ikke sett ham så mye som vi skulle ønsket, men det har blitt mye på video. Det er en vi har hatt øynene på siden navnet hans dukket opp her. Det er en veldig interessant spiller, sier sportssjefen.

I Modo har nordmenn et meget godt rykte. Det er vel nok å nevne Mats Zuccarello, Alexander Bonsaksen, Stefan Espeland, Ole-Kristian Tollefsen, Sondre Olden, Kristian Forsberg og Per-Åge Skrøder. Sistnevnte bor fortsatt i byen og jobber som trener i Örnsköldsvik HF.

- Vi har hatt en meget fin rekke med nordmenn her opp gjennom. Vi håper Leo skal trives like godt her som de andre har gjort.

Nær Storhamar

I mai skrev Hamar Arbeiderblad om Storhamars interesse for Vålerenga-talentet. Etter det nitten.no forstår var en overgang til VIF-rivalen det heteste alternativet i Fjordkraft-ligaen.

- Jeg tror Leo vil få det veldig bra sportslig i Modo. Nå hadde han lyst til å prøve dette, og jeg tror det er det rette for ham, sier pappa Stig «Myggen» Johansen til nitten.no.

- I Modo kommer han til en klubb med god historikk når det kommer til å forvalte en spiller med de spisskompetansene man har. Jeg har kommet med noen tips, men ikke vært veldig involvert selv. Leo bestemmer selv hva han vil. Det har vært stor interesse for ham i sommer, og det er kjempehyggelig, sier Johansen.

Det 18 år gamle stortalentet har vokst opp i Vålerenga-systemet på Jordal, men spilte forrige sesong 13 kamper på utlån i Grüner.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form