Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 5, 2022

VIF om Bonsaksen-overgangen: - Kunne dessverre ikke matche mottilbudet

Vålerenga-ledelsen forklarer Alexander Bonsaksen-overgangen med at Oslo-klubben ikke kunne matche tilbudet 35-åringen fikk fra Frisk Asker.

Foto: nitten.no

Sagaen om den mest omtalte hockeyovergangen i Norge på lang tid fortsetter.

Bonsaksen-signeringen har skapt sterke reaksjoner i sosiale medier der en rekke VIF-sympatisører har uttrykt sin misnøye. Nå forklarer Vålerenga hvordan de har opplevd prosessen de siste ukene i grove trekk:


- Vålerenga Hockey har hatt et klart ønske om å signere Bonsaksen. I den forbindelse har vi hatt en konstruktiv og god dialog over en viss tid og fremsatt et konkret tilbud ti Bonsaksen, skriver Anders Myrvold, styremedlem og medlem av sportslig utvalg i Vålerenga, i en SMS til nitten.no.

Sa ja tirsdag

- Tilbudet ble avvist av Bonsaksen og Vålerenga Hockey fikk et mottilbud fra Bonsaksen basert på tilbudet han hadde fått fra Frisk Asker. Vålerenga Hockey kunne dessverre ikke matche det mottilbudet rent økonomisk - hvilket vi beklager, fortsetter Myrvold.

Nitten.no omtalte for to uker siden at Frisk Asker var klubben som hadde vist størst interesse for Bonsaksen. Siden meldte Vålerenga seg på i kampen om Oslo-gutten som tirsdag takket ja til en toårskontrakt med Frisk Asker.

Krefter i Vålerenga-miljøet engasjerte seg i håp om å få til en avtale i siste sekund, men det var for sent. «Bonsa» ble presentert på en pressekonferanse i Varner Arena onsdag ettermiddag.

- Jeg skal ikke gå inn på noe tilbud her, men det sier jo seg selv at det de (VIF) kom med ikke var bra nok. Ellers hadde det kanskje sett annerledes ut, sa Bonsaksen til nitten.no tirsdag.

- Vi ønsker Bonsaksen lykke til i Frisk Asker, avslutter Myrvold, som uttaler seg på vegne av styret.

Sivil jobb

På onsdagens pressekonferanse snakket Bonsaksen om en profesjonell tilnærming fra Asker-klubben, at han følte de ønsket ham både som menneske og hockeyspiller og viktigheten av mulighetene for å komme seg ut i arbeidslivet gjennom toårskontrakten.

- Det er ingen hemmelighet at jeg skulle hjem til Norge. Dette er en dialog som kunne vært tatt mye tidligere, men det har ikke blitt gjort og da kan det ende opp som nå. Det er jo synd for mange med Vålerenga-hjerte, men sånn er livet, sa Bonsaksen om prosessen med VIF.

- Skulle du ønske VIF hadde løst det annerledes?

- Jeg skulle kanskje ønske de hadde en litt annen tilnærming til at jeg skulle hjem - dersom de var interesserte. Å reise dit har jo vært tanken. Drømmen er alltid å vende tilbake til moderklubben og vinne. Jeg har som regel dekning på telefonen så det hadde vært mulig å få tak i meg. Men dette er ingenting jeg angrer på nå. Når det er sagt blir mine følelser for Vålerenga aldri borte. De kommer alltid til å være der.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form