Elitehockeyligaen

October 7, 2021

Grüner klarte ikke stå imot: - Vålerenga er et veldig bra lag

(Grüner - Vålerenga 2-5) Vålerenga var best i det meste i lokaloppgjøret i Grünerhallen, men slet lenge med å overliste hjemmelagets franske skuddstopper.

- Vålerenga er et veldig bra lag. De spiller veldig bra hockey med høyt tempo og var mye i vår sone. Vi hadde kontakt i to perioder da vi gjorde en god jobb, men vi må bli enda bedre skal vi slå så gode lag, sier Grüner-målvakt Quentin Papillon til nitten.no.

Det var smått utrolig at det sto 0-0 etter de første 20 minuttene der pucken stort sett var inne i Grüners sone. Quentin Papillon dro frem den ene strålende redningen etter den andre, og da franskmannen ikke nådde opp traff både Stefan Espeland og Tommi Taimis susere tverrliggeren.

Grüner hadde lite å by på offensivt, men forsvarte seg heroisk i en periode der gjestene vant skuddstatistikken 17-2. Tobias Johansen Breivold, som var tilbake mellom stengene, fikk en rolig start mens Jonas Oppøyen fikk sine første minutter for sesongen.

VIF-press

Presset fortsatte i midtperioden der VIF fikk uttelling i overtall. Axel Sundberg er i målform og kjempet inn en retur etter drøye seks og halvt minutt. Og da Thomas Olsen plasserte pucken i krysset sju minutter senere, kunne VIF-fansen på tribunene senke skuldrene.

Men Grüner skulle slå tilbake. I sitt første overtall reduserte hjemmelaget ved Joachim Sommer Nielsen etter flere avslutninger som endte med at Breivold måtte gi tapt.

I spill fire mot fire drøye seks minutter ut i siste periode kom Vålerengas tredje rett fra dropp da Daniel Sørvik traff godt.

Et og et halvt minutt senere reagerte Mika Partanen først på en retur fra Papillon og styrte pucken i nettaket. VIF hadde grei kontroll, men sju minutter før slutt fikk Grüner sin andre redusering i overtall etter en styring fra Vetle Salsten.

Tre sekunder før slutt kom Vålerengas femte og siste mål signert Tobias Lindström.

Oilers-fest

Stavanger Oilers' kakefest fortsatt på isen med 3-2-seier over Lillehammer. Jonas Medby utlignet til 2-2 før Sander Hurrød sørget for tre hjemmepoeng med sju minutter igjen på uret.

I Askerhallen kom alle kampens tre mål i løpet av seks minutter i første periode. Viktor Granholm sørget for hjemmeledelse før Patrick Newell og Tyler Coulter snudde matchen for serielederne.

Elias Antonsen ble tomålsscorer da Ringerike tok tre viktige poeng hjemme mot MS. Steffen Thoresen sørget for borteledelse tidlig i midtperioden i en match som til slutt endte 6-3 til Hønefoss-laget.

Anført av en god Eirik Salsten vant Storhamar toppkampen mot Sparta 4-3. Landslagsspilleren satte inn både 2-1-, 3-2- og 4-3-målet!