Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 22, 2024

VIF henter McGauley tilbake til Norge: - Dette laget har lyst til å vinne

Tim McGauley er tilbake i norsk hockey etter tre sesonger i Tyskland, Østerrike og Ungarn og har nå signert for Vålerenga.

Foto med tillatelse: VIF Hockey

- Motivasjonen min for å signere for Vålerenga nå ligger i at laget ser veldig bra ut. Ser man på forrige sesong er det tydelig at dette laget har lyst til å vinne, og dermed passer det bra med mine ønsker også, sier McGauley til VIFs hjemmeside.

Canadieren gjorde 34 poeng på 24 kamper for Stjernen i 2020/2021-sesongen som dessverre ble svært amputert grunnet pandemien.

McGauley dro senere til Innsbruck og ble snappet opp av Ingolstadt i DEL. De to siste sesongen har 28-åringen spilt for Kassel Huskies i DEL2 og sist ungarske Fehervar i ICEHL der det ble 33 poeng på 44 kamper.

Snakket med Dostie

Canadieren kjenner godt til Norge fra oppholdet i Fredrikstad, men tok likevel en prat med blant andre Alex Dostie, som har vært innom både Stjernen og VIF, før han signerte en ettårskontrakt i Oslo.

- Jeg har flere venner som har spilt for og mot Vålerenga, og tilbakemeldingene jeg har fått er at det er en profesjonell organisasjon som har gode muligheter til å vinne sluttspillet neste sesong, sier han.

VIF-sportssjef Anders Myrvold forteller at McGauley er tiltenkt å erstatte Christopher Bengtsson som etter å ha gjort 44 poeng på 45 seriekamper, reiser videre. Etter det nitten.no kjenner til følger han Thomas Olsen til finske Liiga.

- McGauley er nok enda mer målfarlig, og er hentet inn for å produsere mye i en av de to første femmerne våre. Dermed er posisjonen styrket, sier Myrvold.

Signerte hos Capitals

Canadiske McGauley spilte i WHL da han etter 105 poeng for Brandon Wheat Kings ble signert av Washington Capitals i 2015.

En skade under treningscampen ødela NHL-drømmen, og 28-åringen spilte i AH og ECHL før han flyttet til Norge og Fredrikstad.

- Han har et veldig godt rykte på seg for å være en god lagkamerat og en «team guy» som alltid setter laget først. Det er slike spillertyper vi har fokusert på i byggingen av Vålerenga neste sesong, sier Myrvold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form