Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 16, 2022

Valkvæ Olsen tilbake i Frisk: - Ser ut som vi får et meget sterkt lag

Thomas Valkvæ Olsen ønsket seg ikke tilbake til norsk hockey i fjor, men returnerer nå til Frisk Asker på en fersk ettårskontrakt.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Frisk Asker fortsetter å bygge en slagkraftig tropp foran 2022/23-sesongen. Sportssjef Vidar Wold presenterer torsdag Thomas Valkvæ Olsen som det siste tilskuddet i garderoben.

- Vi har et uttalt mål om hente tilbake Asker-gutter, og være det foretrukne laget for våre egenproduserte spillere. Det er vi veldig glade for at vi har lykkes med i dette tilfellet, sier Wold og fortsetter:

- Thomas tilfører laget en spisskompetanse vi har sett etter en stund. I han får vi en måltyv som har opparbeidet seg en internasjonal erfaring som vi håper vi kan dra nytte av både i garderoben og på is. Vi forventer at Thomas vil være en av de ledende spillerne i årets tropp.

I Slovakia

Valkvæ Olsen er Frisk-gutt som gikk gradene i junioravdelingen via NTG opp på A-laget før det ble spill i BIK Karlskoga, Södertälje og Leksand.

Under pandemien vendte han tilbake til moderklubben før det forrige sesong ble spill for Bratislava Capitals og tyske Krefeld Pinguine. I fjor sommer uttalte 29-åringen at det fristet lite med spill i Fjordkraft-ligaen.

- Jeg hadde ikke veldig lyst til det. Jeg føler at interessen kanskje hadde forsvunnet litt utenfra om jeg hadde blitt hjemme i flere år og eventuelt kanskje ikke hadde prestert på topp hele tiden. Det var deilig at det ordnet seg med å reise ut igjen med en gang, sa Olsen da.

Tilbake

Nå er han klar for spill i Varner Arena på en fersk ettårskontrakt som ble presentert onsdag.

- Vi vet at Thomas er en ettertraktet spiller, både i hjemlig liga og i utlandet. Vi er svært glade for at valget falt på oss, sier Wold.

- Jeg gleder meg veldig til å spille i Frisk igjen. Det er veldig kult med nyishall, og jeg ser frem til å kalle Varner Arena min hjemmebane. Det ser ut som vi får et meget sterkt lag denne sesongen, og jeg ser frem til å bidra inn med det jeg kan. Jeg tror publikum for se et sterkt Frisk-lag som er med å kjempe helt i toppen, sier Olsen selv.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form