Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 20, 2021

Valkvæ Olsen til Bratislava: - En liga som passer meg bra

Da iClinic Bratislava Capitals gikk med på at Thomas Valkvæ Olsen flytter til Slovakia først etter han blir far i august, ble partene enige om en ettårskontrakt.

Mannen med fem strake VM-turneringer for Norge bak seg ønsket sterkt en retur til utlandet etter å ha vikariert hjemme hos Frisk Asker forrige sesong.

Samtalene med ferske iClinic Bratislava Capitals har pågått lenge, men først denne uken ble Olsen og klubben enige om innholdet i en ettårskontrakt.

- Det har handlet mest om at vi skal ha barn nå i august så jeg har villet ha på plass at jeg skal få være hjemme frem til fødselen. Det ville vært skummelt å reise ned og ikke vite om jeg rekker tilbake med karantene og regler og alt det der, sier Olsen til nitten.no.

Internasjonal liga

Slovakiske iClinic Bratislava Capitals ble stiftet så sent som i 2015 og spiller i den østerrikske ligaen som har blitt internasjonal med innslag fra Tsjekkia, Ungarn, Italia, Slovakia og Slovenia.

- Det virker veldig spennende. Klubben satser hardt og har gitt uttrykk for at de ønsker å satse på meg. Det likte jeg godt, forklarer 28-åringen.

- Hva vet du om ligaen og laget?

- Jeg har ikke sett noen kamper derfra, men den virker spennende og det er en liga som passer meg bra. Jeg har snakket litt med noen som kjenner den godt og de har fortalt det spilles en morsom hockey med veldig proft opplegg. Bratislava har hentet inn en rekke nye spillere, blant annet seks-sju mann fra Nord-Amerika, så beskjeden er at de satser hardt.

Få tilbud

Olsen har tidligere vært innom BIK Karlskoga, Södertälje og Leksand i Sverige før det i fjor ble comeback i Askerhallen under koronakrisen. Å bli i Norge også kommende sesong, ville blitt en nedtur for landslagsspilleren.

- Jeg hadde ikke veldig lyst til det. Jeg føler at interessen kanskje hadde forsvunnet litt utenfra om jeg hadde blitt hjemme i flere år og eventuelt kanskje ikke hadde prestert på topp hele tiden. Det var deilig at det ordnet seg med å reise ut igjen med en gang, sier Olsen.

- Har det vært mange tilbud og interessenter?

- Mye interesse, ja, men ikke altfor mye tilbud. Jeg har inntrykk av at det har stått litt stille overalt da mange ikke har orden på økonomien og slikt. Så da Bratislava kom med et fint tilbud, var det bare å hoppe på!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form