Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 20, 2023

Vålerengas beste seriestart på 16 år: - Skal være utrolig fornøyde

JORDAL (nitten.no) Fredrik Andersson mener Vålerenga varierer for mye i prestasjonene, men Oslo-laget har ikke åpnet bedre siden høsten 2007.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

24 poeng på ti kamper er kun godt nok til tredjeplass på tabellen bak de to lagene som har slått Vålerenga innledningsvis, men er likevel Oslo-klubbens beste åpning siden 2007/2008-sesongen.

Vålerenga-historiker Dolph Andersen skriver på X at klubben da åpnet med 25 poeng på de ti første kampene.

- Vi ska være utrolige fornøyde poengmessig. Vi vinner også når vi ikke har en bra dag. Det er det et sterkt lag som gjør, og det skal vi bygge videre på, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson til nitten.no.

- Får vi satt sammen alle bitene over 60 minutter, kommer vi til å bli vanskelige å slå. Vi er ikke kommet dit enda, men vi har gjort det bra poengmessig.

Ny sliteseier

Torsdagens oppgjør mot Stjernen oppsummerer på mange måter det Andersson snakker om. Vålerenga leverte en meget solid første periode, slet stort de siste 20 minuttene, men avgjorde og vant 4-2.

- Jeg er litt skuffet over hvordan vi så ut den siste perioden. Vi så litt redde ut for å tape. Jeg har mye høyere krav enn som så, sier Andersson.

Så sent som på spillermøtet på Jordal i forkant av Stjernen-kampen snakket svensken om viktigheten av å levere en stabil 60-minutter, men også denne gangen varierte Vålerenga stort i løpet av kampen.

- Det er høye topper, men også utrolig dype daler i spillet. Det kan man ikke ha over tid og hvert fall ikke i de viktige kampene fremover i sesongen. Vi må bli mer stabile, sier Vålerenga-sjefen.

- Vi må finne en harmoni. Kjenner man at man har tillit til systemet og vet hva man skal gjøre ute på banen pleier det å se bedre ut.

Tredjeplass

Alle åtte kampene Vålerenga har vunnet denne sesongen er avgjort etter 60 minutter. De eneste poengtapene har kommet i bortekampene mot Storhamar og Stavanger Oilers.

I DNB Arena var også laget kun 35 sekunder fra poeng.

Den beste starten på 16 år holder til en tredjeplass på tabellen a poeng med Stavanger Oilers som har én kamp mindre spilt og med seks poeng bak Storhamar som har én kamp mer spilt.

4. november spilles sesongens første hjemmekamp mot en av de to favorittene når Storhamar gjester Jordal - og kanskje får nykommer Andrew Nielsen sin debut i klassikeren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form