Elitehockeyligaen

November 27, 2021

Vålerenga-opptur på første forsøk under «Shampo»

(Vålerenga - Lillehammer 3-1) Et snaut døgn etter at han var tilbake som hovedtrener, ledet Espen «Shampo» Knutsen VIF til en etterlengtet seier.

- Vi har forandret en del i det defensive spillet. At vi ikke går og går og går hele tiden. Vi har masse skader og orker ikke gå hele tiden heller. Det blir for stor belastning på enkelte. Hovedpoenget var å slippe til lite, og det var bra, oppsummerer «Shampo» til nitten.no.

Det har vært hektiske dager i Vålerenga med et ydmykende tap på Hønefoss, trenersparking av Kenneth Larsen, signeringen av tidligere NHL-spiller David Booth - og ikke minst seieren over Lillehammer.

Vålerenga-leiren samlet seg til trening og møte lørdag morgen for å bli enige om veien videre. Og selv med en lang skaderekke, ble det tre viktige poeng mot Lillehammer lørdag kveld.

- Jeg vil hjelpe til på best mulig måte så får vi se hva fremtiden bringer. Hva som eventuelt kommer inn og hva slags kabal vi skal legge, sier VIF-sjefen.

Olsen-suser

Etter en jevn start på matchen var det Vålerenga som scoret først. Etter drøye åtte minutters spill vant Sole Marius Ryen droppen, Storm Mørch-Karlstad la ut til Thomas Olsen som sendte pucken videre i krysset.

Axel Sundberg kom i stor fart og endte opp alene med Oliver Dackell et kvarter ut i matchen. Svensken reddet, Lillehammer gikk i angrep og Martin Ellingsen smalt inn 1-1-målet foran de rundt 150 tilreisende fra Lillehammer.

Supportene stilte for anledningen i røde flosshatter for å hedre LIK-legenden Stein Egil «Gillan» Skogvang som gikk bort i påsken i fjor.

Stian Kaltrud Nystuen fikk en stor sjanse til å snu matchen før første pause i overtall, men alene med Steffen Søberg ble det bom.

Dominerte

VIF dominerte første halvdel av midtperioden, men kom ikke nærmere enn noen styringer utenfor Dackells mål før Calle Spaberg Olsen kom alene gjennom og ble stoppet av den svenske LIK-keeperen.

Men fem minutter før andre pause kom det fortjente ledermålet. Jørgen Karterud kom i stor fart, dro seg inn og lurte pucken under Dackell. Sundberg rakk også å treffe stolpen før poengkongen Mathis Olimb satte inn 3-1 i spill fem mot fire foran drøye 2000 tilskuere.

Vålerenga virket å ha grei kontroll på kampen mot et blekt Lillehammer-lag selv om gjestene vant skuddstatistikken klart i siste periode.

Like før slutt pådro Thomas Olsen seg en to-minutter og LIK tok ut målvakten, men gjestene klarte ikke true Søberg.