Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 2, 2024

Vålerenga avgjorde i sudden death - Oilers-spiller sist på scoringen

JORDAL (nitten.no) Vålerenga utlignet til 1-1 i kamper mot Oilers da Mika Partanen traff blink via en Oilers-skøyte i sudden death.

Midtveis i periode fire kom Partanen og Vålerenga gjennom. Finnens skudd ble reddet av Henrik Holm, men returen traff en Oilers-skøyte og skled over streken til enorm jubel fra snaue 3500 tilskuere på Jordal.

1-1 i matcher foran kamp tre i Stavanger torsdag kveld!

Tok fyr

Etter en noe tam og avventende førsteperiode så det ut som det sto om avansement til en NM-finale etter pause på Jordal - både på isen og tribunen.

Gjestene virket farligst og trykket på, men Vålerenga hevet seg og «hele» Jordal trodde Christopher Bengtsson satte inn 1-0 da han fikk stå alene, men avslutningen traff nettveggen.

Oilers holdt unna to strake undertall mye takket være en bunnsolid Henrik Holm før ledermålet skulle komme.

Med 23 sekunder igjen av midtperioden lempet Anders Tangen Henriksen pucket ut, Anthony Salinitri tok den ned, satte fart, fintet vekk Tobias Johansen Breivold og sprakk nullen.

- Surt å slippe inn den der. Vi må spille litt enklere og få puckene inn på mål, sa Vålerenga-veteran Martin Røymark i intervjuet før de siste 20 minuttene.

Ekelund-suser

Fire minutter senere, og etter flere store Oilers-sjanser, ble han hørt. Kalle Ekelund fanget opp en løs puck og sendte den videre i nettaket bak Holm.

Oilers-målvakten var raskt nede med leggskinna da Alex Dostie sto alene foran mål og også Breivold imponerte i de intense sluttminuttene.

Thomas Olsen fikk den siste store sjansen i ordinær tid, men avslutningen med 55 sekunder igjen på klokka gikk rett på Holm. Gjestene skapte to store sjanser tidlig i fjerde periode før Jørgen Karterud kom nær på sin egen retur.