Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 8, 2022

Utsettelses-bonanza i Fjordkraft-ligaen: - Det er ikke mye smitte hos oss

Kamper utsettes hver eneste runde i Fjordkraft-ligaen for tiden, men forbund og klubbene understreker at det først og fremst skyldes karantenereglene og ikke mange smitte-tilfeller.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Hvis man ikke setter seg inn i bakgrunnen for de mange flyttede kampene i landets øverste divisjon, kan det være lett å tro smitten herjer i Hockey-Norge.

Men situasjonen er en helt annen i de ti klubbene på øverste nivå nå sammenlignet med for ett år siden da Norges Ishockeyforbund selv pauset ligaen.

- Nå som vi også håper på en åpning av idretten neste uke, er det kjempeviktig å vite hvorfor kamper blir kansellert. Dette skyldes karantenebestemmelsene og definisjon av nærkontakter. Det gir enorme utslag, sier generalsekretær Ottar Eide til nitten.no.

Amputert runde

Bare denne helgen ble fire av fem planlagte kamper i Fjordkraft-ligaen utsatt. Men etter et møte fredag kom en ekstra kamp på plass da Storhamar og Sparta ble enige om å møtes på Hamar søndag kveld.

- Det er ikke mye smitte hos oss, men konsekvensen av enkeltsmitte blir stor når karantenereglene er som de er. Det er det som er utfordringen nå. Det er viktig for oss å få frem. Smittesituasjonen er ikke stor i hele tatt, sier Eide og forklarer videre:

- Én positiv test kan i teorien påvirke tre-fire kamper. Det er slike tilfeller som slår ut nå i helgen.

- Det er et skjørt system?

- Veldig. Og det er nok ikke laget for at det skal være så strengt, men det har hele tiden vært generelle restriksjoner. Man kan ikke ha egne karanteneregler for hver idrett, så jeg skjønner jo det. Men samtidig gir det store skjevheter for oss. Det positive er at det er lite smitte i ishockeyen nå.

Ringvirkninger

Hele Lillehammer-troppen avga negative hurtigtester i forkant av torsdagens kamp mot Grüner, men fredag formiddag ble det påvist to smittetilfeller i troppen.

Dette sendte Grüner ut i såkalt nærkontakt-karantene som igjen førte til at helgens kamp mot Stavanger Oilers måtte utsettes.

- Når noen er nærkontrakt med en smittet, går hele laget i karantene i tre dager selv om det ikke er påvist smitte eller avlagt en positiv test. Det er den problemstillingen som gjelder for ligaen. Det er ikke mye smitte i lagene, men det er karantenereglene som gjør at lagene blir satt på sidelinjen, sier Oilers-sjef Pål H. Higson til Stavanger Aftenblad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form