Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 31, 2023

TV 2 ønsket ikke navnet «Eliteserien»: - Har lyttet og tatt imot råd

Før man landet på at Fjordkraft-ligaen nå skal hete Elitehockeyligaen, var også navnet «Eliteserien» oppe til diskusjon.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter det nitten.no erfarer var tilbakemeldingen fra rettighetshaver TV 2 tydelig på dette området.

Kanalen sender også kampene fra landets øverste divisjon i fotball med samme navn og ønsket ikke en navnekonflikt rundt landets to mest populære lagidretter.

- Vi har ingen makt når det gjelder liganavn, men vi har sagt veldig klart fra at vi mener «Eliteserien» ville vært meningsløst, sier Jonas Bariås, teamleder for hockeysatsingen i TV 2, til nitten.no.

«Eliteserien» er et av flere navn som ble vurdert på veien før man tirsdag presenterte Elitehockeyligaen som navnet på landets øverste divisjon.

Lyttet

Cato Cocozza, daglig leder i Elitehockey AS, forteller om veien frem til det nye navnet nå som ligaen står uten sponsor:

- Vi har diskutert og jobbet med strategiarbeid for hockeyen, og det er forbundet og forbundsstyret som har det siste ordet. De eier rettighetene. Det er ikke sånn at jeg bestemmer alt her, men jeg sa hva jeg mente og opplever at vi alle dro i samme retning; forbundet, Elitehockey og Norsk Topphockey. Det syns jeg er veldig positivt, sier Cocozza til nitten.no.

Han støtter Bariås i at navnet «Eliteserien» ville være uheldig og skape en unødvendig navnekonflikt mot fotballen.

- Det stemmer at det kom innspill fra TV 2, og vi har lyttet og tatt imot råd fra flere folk rundt oss, sier Cocozza.

- Vi syns Elitehockeyligaen er et bedre alternativt. HockeyAllsvenskan gjorde det samme i Sverige tidligere for å skille seg ut. Der hadde de det samme problemet som oss. Hvilken sport er det som vises på TV i kveld? Vi samarbeider jo også med fotballen om terminlister og kamper. Vi må finne broer som samler supporterne.

Mange tilbakemeldinger

Navneforslagene har haglet lenge i sosiale medier av diverse karakter, og tilbakemeldingene har vært mange også etter at Elitehockeyligaen, med EHL som en naturlig forkortelse, ble lansert.

- Jeg ser det er masse forskjellige meninger. Engasjement er bra. Så tar det litt tid før noe nytt som dette synker inn, sier Cocozza.

- Norwegian Hockey League og da NHL går ikke?

- Vi ønsker uansett ikke å bli assosiert med verdens største hockeyliga og den merkevaren. Og jeg tror heller ikke det hadde gått i orden.

Torsdag lanseres ligaens nye nettside, men logoen vil komme først senere denne høsten.

- Vi skal ha en grundig prosess rundt det. Jeg tror det er riktig å ha litt is i magen der, sier Cocozza.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form