Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 20, 2021

Tror sesongen kan være over - vurderer permitteringer

Fredag kveld samlet Norges Ishockeyforbund klubbene til en felles prat etter nok en nedslående nyhet. Flere frykter nå for permitteringer og en rekordtidlig sommerferie.

Én måneds pause for seriespill i toppidretten var ikke nok. Fredag ettermiddag informerte statsministeren om de forlengede tiltakene som i utgangspunktet varer til og med midten av mars, men 3. mars har NIF innkalt til et såkalt «hastemøte».

Ishockeyforbundet har ikke fastsatt noen deadline for når de må ha svar, men sier hele serien ryker dersom nedstengingen varer frem til midten av mars. 36 serierunder og sluttspill er allerede utelukket.

- Det kan like godt være over nå. Det begynner å bli få datoer. Jeg tror det spøker. Det kan hende vi takker for kaffen i år så ses vi i september, sier Frisk Asker-leder Nicolay Sørensen til nitten.no.

- Først og fremst er det skuffelse og oppgitthet nå. For meg er dette symbolpolitikk mer enn noe annet. Jeg har full respekt for at dette er vanskelige avgjørelser, men for meg begynner det å bli vanskelig å forstå. Det virker meningsløst nå, sier Atle Svensrud, daglig leder og sportssjef i Lillehammer, til nitten.no.

Møte fredag

Fredag kveld deltok alle klubbene i møte med ishockeyforbundet der man «luftet noen tanker om veien videre».

- Det er det fine med corona; vi har hatt et veldig bra samarbeid mellom klubbene hele veien, sier Svensrud, som er lite imponert over myndighetenes vurderinger:

- Hotell og skiheiser og alt mulig i og rundt Lillehammer blir fylt opp med folk fra kommuner som har stengt ned fremover, men vi kan ikke spille for tomme tribuner etter å ha testet alle aktører. Jeg forstår det ikke.

- Tror du sesongen er over?

- Jeg tror og håper ikke det, men det blir vanskeligere og vanskeligere for hver dag. Tiden går. Jeg syns synd på spillerne. Det blir vanskelig for dem å motivere seg.

- Vurderer dere permitteringer fremover sånn situasjonen er nå?

- Det er nok sånn at vi begynner å nærme oss det. Det er ikke feil å si det nå. Det vil være uansvarlig som bedriftsleder ikke å tenke på det, svarer LIK-sjefen.

Kollega Sørensen i Asker sier permitteringer ikke var tema fredag, men at det blir naturlig å vurdere fremover da spillerne ikke får utføre jobben de er ansatt for å utføre.

- Myndighetene må også ha sett at det kan bli en konsekvens av nedstengingen. Det er litt frustrasjon nå. Jeg håper virkelig de vet hva de driver med. Beskjeden nå var overraskende, men vi må bare forholde oss til det og ha tillit til at de vet hva de driver med.

Kraftige reaksjoner

- Det vitner om at man ikke tar idrett som næring seriøst. Ingen i samfunnet har strengere smittevernprotokoller enn oss. Regelmessig testing av lag og støtteapparat, og ingen publikummere inn i hallene. Da er det vanskelig å forsvare at kamper ikke kan gjennomføres, sier hockeypresident Tage Pettersen til hockey.no.

- Hvordan kan jeg bli idrettsminister? Tydelig at vi trenger en, skriver Vålerenga-profil Glenn Jensen på Twitter.

- Selfieministeren holder ikke mål! På tide med en idrettsminister! er den klare talen fra landslagsbacken Alexander Bonsaksen.

- Idrett er ikke viktig i Norge. Dra til utlandet, konkurrer og ta med medaljer hjem og gjør politikerne våre stolte! Bare ikke hold på her hjemme! Dobbeltmoral, skriver landslagsspilleren Martin Røymark på mikrobloggtjenesten.

- Dette var et nytt slag midt i ansiktet på oss. Nå har vondt blitt til verre, sier daglig leder i Sparta, Henning Svendsen, til Sarpsborg Arbeiderblad.

- Vi synes det er strengt, men kan ikke gjøre annet enn å respektere beslutningen. Samtidig registrerer vi at alle andre ligaer i utlandet ruller på, mens vi til uken vil få en stor mobilitet i befolkningen når vinterferien starter, sier Stjernen-leder Anders Åsle til Fredriksstad Blad.

Ber om møte

Idrettspresident Berit Kjøll ba regjeringen om et hastemøte kort tid etter Erna Solbergs beskjed på pressekonferansen fredag. Resultatet ble at partene skal snakke sammen 3. mars.

Statssekretær Peder Weidemann Egseth ved Statsministerens kontor bekrefter overfor NTB at Erna Solberg og Abid Raja skal møte idretten den dagen.

- Når det gjelder toppidretten og voksenidretten, hvor gjeldende restriksjoner opprettholdes, er jeg bekymret. Jeg frykter at flere utøvere faller fra, de frivillige blir borte, arbeidstakere står i fare for å miste arbeidet og klubbene står i fare for å gå konkurs, sier idrettspresident Kjøll.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form