Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 13, 2023

Tror kveldens vinner tar NM-gull: - Stort psykologisk overtak

Tror du vinneren i kveld tar NM-gullet? Det spørsmålet stilte vi flere hockeyeksperter foran den femte finalen i DNB Arena.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Og tydeligst svar kom fra TV 2-ekspert Jesper Hoel.

- Jeg tror vinneren i kveld tar NM-gullet. Det har vært jevne kamper og små marginer hele veien, men vinneren i kveld vil ha et stort psykologisk overtak.

Storhamar innledet finaleserien med seier i DNB Arena før David Booth ble helten med sitt overtidsmål i CC Amfi.

Greg Mauldin kopierte den bedriften da Oilers slo tilbake i helgen, og tirsdag var lagene like langt da siddisene var best på Hamar. 2-2 og like langt foran dem femte finalen i vest.

- Det er mye som står på spill nå. Det er klar fordel vinneren i kveld, men jeg tror dette går til sju kamper, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

70-30

TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik tør ikke spå at vinneren av finale nummer fem kan løfte pokalen lørdag eller etter kamp sju mandag.

- Ikke nødvendigvis, men de har skaffet seg et veldig godt utgangspunkt. Jeg tror det er 70-30 fordel den som vinner i kveld, sier Erevik.

Hva mener Tor Nilsen? Den tidligere Lillehammer-treneren har fulgt finaleserien tett og er særlig spent på Oilers' overtallsspill i kveld.

- Jeg er ikke overbevist om at kveldens vinner blir mester når det har vært så jevnt mellom lagene hittil. Begge har vunnet på bortebane. Og det er så små marginer som skiller to lag som spiller litt likt.

Nilsen peker på at Oilers etter 0-3, 2-3, 5-4 og 3-1 fortsatt har til gode å score med én spiller mer på isen i NM-finalene.

- Det er veldig spesielt. Man blir neppe mester å levere noe der. Storhamar kan bli bedre i spill med puck og på den måten kunne sette Oilers på større prøver i spill fem mot fem, sier Nilsen.

Utsolgt

Det skulle kanskje også bare mangle, men torsdagens finale i DNB Arena er utsolgt.

Ifølge Rogalands Avis er det kun Markus Søberg som er ute hos Oilers i match nummer fem. Oslo-gutten har ikke vært på isen siden kvartfinalene mot Lillehammer og er trolig ferdigspilt for sesongen.

I Hamar Arbeiderblads hockeylunsj var Tor Nilsen gjest hos Arve Hovelstuen Blystad og Bendik Havdal Eriksen torsdag formiddag.

- Vi må se et Storhamar-lag som spiller med en annen intensitet og en litt annen plan enn i forrige kamp. Forskjellen på lagene ble veldig synlig i tredje periode sist. Storhamar så litt engstelige og passive ut. De brukte mye krefter på å få pucken ned, orket aldri stå etter og fikk bølge på bølge mot, sier HA-journalist Bendik Havdal Eriksen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form