Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 29, 2022

Tror hjemmebanefordelen kan avgjøre: - Det er tungt å komme ned hit

Håkon Imset Stormli har spilt over 300 kamper på toppnivå i Norge, men sjelden opplevd stemning og trøkk fra tribunene som i Stjernehallen fredag kveld.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, niltten.no

- Det startet litt tungt mot Lillehammer, men etter det syns jeg det har vært en ganske syk opplevelse, for å være helt ærlig, sier Stormli til nitten.no.

Stjernen måtte vinne tre strake kamper for å rappe semifinaleplassen og klarte nettopp det etter en spinnvill fredag i Fredrikstad.

En intim og fullsatt arena skapte ei gryte Stormli mener var med på å sikre avansementet. Trønderen tror atmosfæren og trøkket i den slitne Stjernehallen kombinert med hjemmebanefordelen kan være med på å avgjøre semifinalene.

- Jeg har ikke opplevd stemning og trøkk som der tidligere i denne sesongen. Og det er inkludert noen kamper mot Sparta. Det var helt syk lyd. Jeg merket det på spillernes tenningsnivå allerede på oppvarmingen. Det blir lettere å spille hockey da, beskriver Stormli.

Kan bli utsolgt

Allerede søndag meldte Stjernen at det var under 100 (!) sitteplasser igjen til tirsdagens semifinale. Der håper Stormli på støynivå-reprise fra fredagens 7-5-batalje.

- Vi håper det blir noe lignende nå. Vi er avhengige av å ha supporterne i ryggen og trøkk fra tribunene. Dommerne får høre det litt hvis det ikke går som fansen vil, og jeg tror de kan påvirke dommerne i denne ligaen litt. Det kan være en fordel. Men når dette er sagt er det ikke så kult å spille foran 6000 på Hamar heller, sier Stormli og ler.

- Det blir en spennende semifinale. Jeg er veldig glad vi har hjemmebanefordelen, for som bortelag er det tungt å komme ned hit. Hvis vi gjør jobben vår på hjemmebane, skal vi ta dette. Vi skal være favoritter i Stjernehallen.

Årets serietoer har vunnet to av to hjemmekamper mot Storhamar denne sesongen og står også med én triumf på Hamar.

- Jeg trodde kanskje Vålerenga skulle gå videre, men Storhamar har fått tilbake mye folk. Nå har de vel nesten fullt lag. Det kommer helt sikkert til å bli en tett serie som kan vippe begge veier. Da handler det om å ha litt flaks med skader og slike ting, sier Stormli.

Poengkonge

26-åringen kom til Stjernen fra Lillehammer foran denne sesongen og scoret hele tre mål i 7-5-seieren mot gamle lagkompiser fredag. Ser man på listen over de mestproduserende spillerne i kvartfinalene står tre mann med ni poeng; Stormli, Austin Cangelosi og Lillehammers Alexander Reichenberg.

Stormli er mest interessert i å snakke om en av de ni spillerne som har stått for åtte poeng.

- Det viktigste er uansett at laget gjør det bra, og i sluttspillet er man avhengig av fire rekker som stoler på hverandre, men måten Mikael Mikalsen har stått frem på i sluttspillet er helt sykt artig. Det er flere norske som har hevet seg hos oss, men kanskje spesielt han spiller med stor selvtillit nå. I kvartfinalene var han kanskje vår viktigste spiller, sier Stormli.

Oilers tok første stikk mot Sparta med 5-4-seier i DNB Arena i den andre semifinaleduellen. Samtidig som Stormli snakker om viktigheten av å vinne kamp én, minner han om en spesiell egenskap i dette Stjernen-mannskapet.

- Det var ikke mange som hadde troen på oss da vi lå under 3-1 i kamper mot Lillehammer eller 4-0 mot Vålerenga på Jordal, men det som er litt med oss er at vi har en moral i laget til å snu slike kamper. Det er en trygghet å ta med seg nå.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form