Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 16, 2023

Trettenes har signert for fem Oilers-år: - Her er det mye som stemmer på en gang

Stavanger Oilers presenterte fredag sin drømmesignering da Mathias Trettenes ble hentet hjem på en femårskontrakt.

Foto med tillatelse: Espen Schjølberg

Trettenes ble presentert under en pressekonferanse i forbindelse med klubbens sponsorturnering på Sola Golfklubb fredag formiddag.

På forhånd hadde Oilers varslet at de ville dele «en nyhet av historisk karakter for klubben». Og nyheten var ikke bare drømmesigneringen Trettenes, men at han har signert en rekordlang avtale.

- Her er det mye som stemmer på en gang. Vi snakker om en lokal profil og forbilde for mange. En ledertype som velger å knytte seg til Oilers med lang kontrakt midt i sin beste alder som hockeyspiller, sier sportssjef Pål H. Higson til Oilers' hjemmeside.

- Vi snakker om en spiller av internasjonalt kaliber, melder trener Anders Gjøse.

Kun Oilers i Norge

Trettenes vendte tilbake til Oilers i 2019/2020-sesongen, men sa til nitten.no før avreise til VM i Riga i mai at lite tyder på at det samme kunne skje denne sommeren.

- Jeg syns alltid Norge er aktuelt, men foreløpig er det en del interesse fra utlandet vi må vurdere. Det skjer mye bra i norsk hockey og ligaen tar steg hele veien, men det ser ut som det blir utlandet litt til, sa Trettenes da til nitten.no.

Samtidig har landslagsspilleren vært svært tydelig på at han ved en eventuell retur til Norge kun var aktuell for én klubb.

- Og det vet Higson så de trenger ikke stresse så mye. Men akkurat nå heller det mot en utenlandsk klubb, sa Trettenes i mai.

- Han er velkommen her og har stående tilbud om spill i Oilers. Vi avventer hans beslutning, men er selvsagt klar over at han sterkt vurderer å fortsette utenfor Norge, sa Higson til nitten.no.

Fra HPK

29-åringen fra Stavanger dro tidlig til svenske Modo, har vært innom Almtuna, Krefeld Pinguine, La Chaux-de-Fonds og Biel-Bienne i Sveits samt sist finske HPK der det ble 18 poeng på 40 Liiga-kamper.

Trettenes gikk inn i sitt andre VM på rad uten å ha avklart klubbfremtiden denne våren. I fjor endte han opp i HPK etter tre poeng på sju kamper i mesterskapet. Nå blir det Norge og Oilers.

- Vi snakker om stavangerhockeyens alibi fra den gang bredde- og elitesatsingen nærmest lå brakk . Guttungen som hang med pappa Steffen i Siddishallen og lurte seg ut på isen om det oppsto noen ledige minutter etter isbilen. Han som aldri fikk nok av lek og trening med skøyter, puck og kølle, skriver Oilers på sin hjemmeside.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form