Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 24, 2021

Trenernes juleønsker: Sokker, whiskey og slalåmski

Taktikktavlene er lagt bort og lyset på trenerkontorene er slukket. Hockeytrenerne ønsker seg noe annet enn poeng under juletreet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Fjordkraft-ligaen har for lengst tatt juleferie med Stavanger Oilers på toppen av tabellen. Allerede i romjulen er kampene i gang igjen med de tradisjonelle dobbelt-oppgjørene der restriksjonene ikke gir hockey-supporterne opplevelsene de har ønsket seg.

Fått beskjed av kona

På Hamar har inngangen til juleferien vært turbulent da Storhamar måtte håndtere Rasmus Ahlholm-saken som endte med avskjedigelse. Nå som ting har roet seg ser hovedtrener Anders Gjøse frem mot en fredelig jul med familien i Sarpsborg.

- Det skal bli deilig å feire med familien og få koblet av litt, forteller Gjøse, og legger til at han bidrar med sitt når det kommer til pynting til jul.

- Vi har et gjenbrukstre i plast, som jeg liker å kalle det, og det er min jobb å finne frem det i garasjen og sørge for at lysene lyser som de skal i år også. Også løfter jeg opp vår datter som får lov til å sette på plass stjernen, forklarer familiefaren.

Når det kommer til julegaver er han litt mer sparsom, men Gjøse forteller at han har fått klar beskjed om hva han bør ønske seg av kona.

- For min egen del så er et par snusbokser godt nok for meg, men ifølge kona ønsker meg gavekort hos butikkjeden Kremmerhuset, forteller Gjøse og ler.

Ser frem mot ribbe

Ikke mange kilometer unna feirer Sparta-trener Sjur Robert Nilsen julen med sin familie. Heller ikke Nilsen har skrevet ned noen form for julegaveønsker, men ser heller frem mot maten.

- Pål julaften så er det ribbe som er i fokus. Det med gaver bryr jeg meg ikke så mye om, forteller han.

- Noe må du vel ønske deg?

- Nei, egentlig ikke. Men det hadde vært hyggelig om det lå ei god flaske whiskey av slaget Macallan under treet. Da hadde jeg blitt glad, forteller Sparta-sjefen.

Nye slalåm-ski?

Den ferskeste hovedtreneren i Fjordkraft-ligaen, Espen Knutsen, gleder seg til å komme hjem fra Jordal og feire jul med familien i Oslo, og har allerede skrevet ferdig sin ønskeliste. En gave som er sårt trengt ifølge han selv skal hjelpe ham ned den svarte løypa i slalåmbakken.  

- For mange år siden så fikk jeg et par slalåmski av Kjetil André Aamodt, men de bindingene har blitt så gamle at de går ikke å bytte eller reparere. Litt vemodig, men nye ski står øverst på ønskelisten min i år, forteller den tidligere NHL-proffen.

I Fredrikstad så reiste Stjernen-trener Anders Olsson hjem til sin familie 22. desember. Den sympatiske treneren er lei av kulde og ønsker seg en tur til sydligere strøk.

- En tur til Maldivene hadde passet meg fint. Og to snille barn, men det svarer vel de fleste foreldre, sier Olsson.

Svensken kommer tilbake til Norge og Fredrikstad for å rette fokuset mot dobbeltoppgjør mot erkerivalen Sparta 26. desember.

Ullundertøy

Ringerike kommune har i disse utfordrende strøm-tider skrudd ned varmen i Schjongshallen. Dette har endret på gaveønskene hos Ringerike-treneren.

- Nå ønsker jeg meg ullundertøy og nye ullsokker. Aller helst i Ringerike-edition, forteller han til nitten.no.

- Du kan også føre opp ei pakke whiteboard-tusjer. Det slår aldri feil at de tar slutt ved juletider.

Schjongshallen, som ble åpnet i 1990, innehar også flere utfordringer, ifølge Boork som nå også ønsker seg et lekeland ved siden av ishallen.

- Byggetillatelse for et lekeland ved siden av hallen hadde jeg satt pris på, slik at dommerne har et sted de kan varme opp. Nå sitter vi å hører dem spille stikkball eller leker hauk og due vegg i vegg med oss. Det er litt irriterende til tider, avslutter Ringerike-sjefen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form