Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 29, 2023

Tre lag skiller seg ut: - Vålerenga har sett best ut totalt sett

Vålerenga slo Storhamar som avgjorde en dramatisk duell mot Stavanger Oilers som feide over VIF i tredje periode nylig. Men hvem er egentlig best?

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er veldig jevnt så langt mellom de tre topplagene. Men jeg synes Vålerenga har sett best ut totalt sett i de interne duellene, sier hockeyekspert Tor Nilsen til nitten.no.

Ikke overraskende har tre lag stukket av i EHL med en solid luke ned til Sparta Sarpsborg.

Vålerenga leder med 54 poeng, men kan få selskap av Storhamar som står med tre poeng færre og én kamp mindre spilt foran torsdagens runde.

Stavanger Oilers følger fire poeng bak Storhamar.

Interne dueller

Vålerenga har totalt tre tap denne sesongen - to i DNB Arena og ett i CC Amfi. Oslo-laget slo Storhamar 4-1 hjemme for drøye tre uker siden og styrte mot en sterk borteseier over Oilers forrige uke før laget kollapset i siste periode og tapte 6-3.

Storhamar har vunnet alle tre kampene mot Oilers denne sesongen etter at de snudde og vant 6-5 i den dramatiske toppkampen i CC Amfi lørdag.

Mot Vålerenga er statistikken én seier hjemme og ett tap borte. Allerede 5. desember møtes de to rivalene igjen på Hamar.

- Vålerenga hadde en svak 3. periode mot Stavanger som ødela for seieren, men de var det klart beste laget de første 40 minuttene. De slo også Storhamar overraskende lett sist. Med unntak av den ene perioden mot Oilers, har de sett veldig solide ut, sier Nilsen.

Tøff start på 2024

Stavanger Oilers er ferdig med de interne tetduellene for i år, men innleder 2024 med et tøft program.

4. januar kommer Storhamar til DNB Arena og kun to dager senere venter Vålerenga på Jordal.

- Jeg syns både Stavanger og Storhamar bør ha mer å gå på. I den spinnville og underholdende kampen lørdag ser man at de ikke er like gode på det som skal være deres varemerke. Det har bestått av et solid defensivt grunnspill der de har vært vanskelige å skape sjanser på, sier Nilsen.

- Hvem vinner?

- Det er fortsatt mulig å både utvikle laget og signere seg opp før overgangsfristen. Dette blir kamp om seriegullet helt inn på målstreken, og det er veldig gøy og bra for ligaen!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form