Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 3, 2022

Total Frisk-kollaps: - Nå bør varsellampene blinke

Frisk Asker klappet helt sammen og slapp inn elleville ni mål mot Storhamar foran eget publikum torsdag kveld.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

«Etter perioden er over viser stillinga 1-6. Nitrist. Skuddstatistikk: 8-16»

Det meldte Frisk Asker på sin egen Twitter-konto etter 40 minutters spill i Varner Arena. Men det skulle bli veldig mye verre for de oransje torsdag kveld. I sluttminuttene var Storhamar kun en Jacob Lundell Noer-miss unna å ende med tosifret antall scoringer denne sesongen.

- Nå bør varsellampene blinke i Asker. Totalslaktet i kveld, 6. plass på tabellen, mulig de har en plan spillemessig, men den vet ingen hva er. Spent på hva de gjør nå. Blir nok tap på lørdag også. Tung uke, skriver TV 2-ekspert, Asker-gutt og tidligere Frisk-back Erik Follestad på Twitter.

52 skudd

Frisk slapp til hele 52 skudd mot tabellnabo Storhamar og røk til slutt 9-2 - lagets klart største tap siden flyttingen til Varner Arena og det første mot hedmarkingene på egen is på tre år.

Eskild Bakke Olsen la på til 3-0 kun 18 sekunder ut i midtperioden, Anton Holm reduserte og tente et visst håp, men da Adrian Saxrud Danielsens langskudd suste i nettet 15 sekunder før andre pause var kollapsen stygg nok: 1-6.

Uret viste 40:21 da Jacob Berglund utnyttet en stygg feil og satte inn nummer sju. Da forlot enda flere Frisk Asker-sympatisører hallen og misset dermed de tre siste målene der Mats Frøshaug fikk det siste og sørget for et trøstemål i spill fem mot tre.

- Hadde ikke tapt hjemme mot Storhamar på tre år – så fikk de grisejuling, skriver lokalavisen Budstikka om laget som lørdag røk 4-1 i Sarpsborg.

Vålerenga neste

Dem viktige duoen Alexander Bonsaksen og David Morley misset torsdagens duell med skade, men det kan ikke brukes til å forklare den totale kollapsen.

Frisk Asker innledet sesongen med seier mot Vålerenga foran en fullsatt arena, men lørdag kveld skal klubben slite med å fylle arenaen når hovedstadslaget kommer på besøk for andre gang i høst.

Kun seks poeng skiller de seks lagene øverst på tabellen etter torsdagens runde. Sparta slo Stjernen i lokalderbyet i Østfold og tok dermed over førsteplassen, men også naboen og Vålerenga har 38 poeng.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form