Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 7, 2022

Topper statistikken han ikke vil snakke om: - Prøver å unngå det

Det er gode tider for å lese statistikk i Sarpsborg! Den unge målvakten Tobias Normann går inn i ligapausen med best redningsprosent for serieleder Sparta.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Å. Ja, jeg prøver å unngå det der, er Normanns umiddelbare respons konfrontert med at han topper listen over målvaktene med høyest redningsprosent.

- Beklager ...

- Jeg har hørt det fra flere hold. Redningsprosent svinger så veldig. Det er lett å peke på keeperne både når det går bra og dårlig, men dette er et samarbeid og vi har vært sinnssykt solide nå. Jeg har hatt gode arbeidsforhold, sier Normann.

21-åringen har pene 93,7 i redningsprosent på sine ti matcher i Sparta-buret. Preben Rabben Arntsen har 92,9 på sine seks kamper for Stjernen og Oilers-veteran Henrik Holm 92,8 på listen som faktisk toppes av seks målvakter med norsk pass.

- Dette er lagets prosent. Jeg prøver ikke å tenke på det, men statistikken over antall seirer liker jeg. Der har jeg vel ni av ti denne sesongen, tror jeg. Det er det viktigste. At vi slipper inn få mål er selvsagt fint det også, men det er et tegn på at vi har spilt solid alle mann og hele lagets fortjeneste.

Normann og Carr

Den 32 år gamle canadieren Kevin Carr var det antatte førstevalget i Sparta-buret denne sesongen, men da han i høst pådro seg en skade, grep Normann sjansen. I denne perioden har laget nå vartet opp med råsterke åtte strake seirer.

- Det er en jevn duell. Vi trives godt sammen, jobber hardt og lærer av hverandre hver dag. Kevin er en veldig bra makker. Vi er et sterkt keeperpar med en bra gjeng foran oss, beskriver Normann.

- Åtte strake seirer er pent?

- Jeg tror kontinuitet har vært viktig. Det er de samme trenerne og mye av de samme spillerne. Mange har tatt steg, blitt ett år eldre, vet hva som gjelder og hvordan en Sparta-spiller skal opptre både på og utenfor isen. Over tid tror jeg det gir resultater. Det virker som alle har funnet sin rolle i laget, «kjøper» det vi er enige om og utfører det. Når vi også får resultater, gir det en boost til å være tro mot system og planer. Dette er en sulten gjeng som vil vinne hver kamp og være et topplag.

- Er dere på topp for å bli?

- Selvfølgelig håper vi det. Men vi er flinke til å ha fokus på neste oppgave, neste trening, neste dag, neste match. Vi ser ikke langt fremover. Vi skal nyte hvor vi ligger nå dette oppholdet og klappe oss selv på skulderen, men vi må fortsette å jobbe. Hvis ikke raser man fort nedover på tabellen. Vi må være sultne og ydmyke, sier Normann.

Landslaget?

I Tobias Johanssons første landslagstropp fikk Vålerengas unge målvakt Tobias Johansen Breivold sjansen. Jevngamle Normann mener det er fortjent.

- Norge er bra forspent på målvaktsiden. Det er så klart en drøm å få representere Norge, det er noe alle vil, men fokuset mitt er ikke der nå. Hvis man presterer godt nok, blir man tatt ut en dag. Men det er kult å se de har valgt litt yngre spillere og gir dem muligheten. Og det er ekstra kult med Breivold som har spilt samtlige minutter og levert sinnssykt bra. Jeg føler han baner litt vei for unge nordmenn som vil opp og frem, sier Normann.

Forrige uke fikk 21-åringen oppleve å vinne på sin gamle hjemmebane i hjembyen Fredrikstad. Normann er noe så sjeldent som en Fredrikstad-gutt med fortid i Stjernen som topper tabellen med Sparta.

- Nå er det ganske lenge siden jeg spilte i Stjernen. Jeg tenker ikke så mye på det lenger, men det var spesielt da vi slo dem nå sist og jeg sto i Stjernehallen i en annen drakt. Det skal jeg innrømme. Men Sparta er en fantastisk fin klubb med masse fine folk, sier Normann som flyttet fra Fredrikstad til Sarpsborg i februar i fjor.

- Er Sarpsborg finere enn Fredrikstad?

- He he, det er litt annerledes. Fredrikstad er en veldig fin by, kanskje litt finere, men samtidig er man tett på folk i Sarpsborg. Man ser supportere på butikken og møter folk som er tett på Sparta hele tiden. Det er en intens og koselig by!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form