Elitehockeyligaen

December 30, 2023

To strake hjemmetap for VIF - Stjernen avgjorde på Jordal

JORDAL (nitten.no) Vålerenga satte klubbrekord med 12 strake Jordal-seirer, men siden har det blitt to strake hjemmetap.

Vålerenga slo Lørenskog 6-2 på desembers andre dag - lagets 12. strake trepoenger på egen is. Det var ny VIF-rekord, men de to neste hjemmekampene har endt 1-5 mot Sparta Sarpsborg og lørdag 1-3 mot Stjernen.

Fredrik Andersson tok ut målvakten i jakten på 2-2-målet i sluttminuttene bare for å se Jonathan Hafsmoe sette pucken i tomt bur foran over 4200 tilskuere.

Brannalarm

Stjernen yppet seg og skapte flere gode sjanser da første periode da kampen endelig kunne starte etter at hallen måtte tømmes da brannalarmen gikk.

Først klokken 16:30 kunne matchen starte uten intro og uten den planlagte hyllesten av Martin Røymark og Mathis Olimb som begge har rundet 200 kamper for Vålerenga.

Hjemmelaget fikk avslutte første periode og starte andre med én spiller mer da Kristian Røykås Marthinsen røk ut i fem minutter for boarding, men Vålerenga utnyttet muligheten dårlig og skapte lite.

Kort tid etter at gjestene ble fulltallige slo Stjernen tilbake og JJ Piccinich utnyttet pasningen fra nevnte Marthinsen.

Amerikaneren fikk god plass, satte fart inn mot Vålerenga-buret og plasserte pucken til venstre for Tobias Johansen Breivold.

Kun seks skudd på mål ble fasiten for Vålerenga midtperioden, og farligst ble det da Thomas Olsen satte fart alene gjennom i undertall, men Preben Rabben Arntsen vant duellen med VIFs toppscorer.

Mismash-goal

Snaue to minutter ut i tredje periode doblet Stjernen ledelsen. Grant Mismash gjorde som Piccinich og rappet pucken ned i Breivolds venstre hjørne.

Midtveis i perioden var det Stjernens eneste skudd på mål, men Mismash traff bedre enn Martin Røymark som ble stoppet alene med Arntsen.

Med 11 minutter igjen, og med én spiller mindre på isen, fikk Vålerenga uttelling. Mathis Olimb satte opp undertallseksperten Sebastian Johansen som reduserte via tverrliggeren.

Seks minutter før slutt traff Piccinich stolpen alene med Breivold og to minutter senere smalt det på innsiden av metallet i motsatt ende da Kalle Ekelund forsøkte seg.

Til slutt avgjorde Hafsmoe i åpent mål.

Helt på Hamar

Ringerike Panthers vant kampen de burde vinne for å gå inn i 2024 med et solid håp om å ta igjen Lørenskog med 3-1-seier over romerikingene på Hønefoss.

Niklas Andresen tok ut målvakten i sluttminuttene, men Kim Robin Bjørnstad og Thor Jørgen Torp Friestads scoringer i midtperioden ble avgjørende.

Frisk Asker brukte tid på å komme i gang i Halden, men Tobias Lindström sikret poengene med en scoring sent i andre, en tidlig og en sent i tredje periode.

I mjøsderbyet på Hamar ledet Storhamar tre ganger, men Alex Lindroos`utligning sendte matchen til spilleforlengelse. Da matchen skulle avgjøres på straffer, avgjorde Patrick Thoresen.

EHL-året 2023 avsluttes i Sparta Amfi lørdag kveld.