Lukk søk

CHL

September 3, 2021

Tjener ingenting på Champions League-spill

I fjor var det snakk om 250 millioner til Molde dersom laget kvalifiserte seg for gruppespillet i Champions League. I hockeyutgaven med samme navn er Frisk Asker avhengige av sponsorer for ikke å tape penger.

- For oss er dette en pluss-minus-prosjekt, sier daglig leder Nicolay Sørensen til nitten.no.

For en snau måned siden ble laget trukket i gruppe H i Champions Hockey League sammen med polske JKH GKS Jastrzebie, Red Bull Salzburg fra Østerrike samt italienske Bolzano.

Det medfører altså ingen pengefest i Asker slik det gjør i fotballen der Molde i fjor var forventet å innkassere rundt 250 millioner kroner dersom de tok seg til gruppespillet.

- Vi får prispengene på 60.000 euro, men det koster rundt 15.000 euro å delta. Vi betaler 12.000 i såkalt entry-fee og 1.000 euro per hjemmekamp. Det som er igjen da dekker knapt nok reise og hotell. Det er langt fra fotballverden, men sånn er det, sier Sørensen.

Sponsorhjelp

Den regjerende seriemesteren er faktisk avhengige av sponsorer for ikke å tape penger på delta i Europas beste klubbturnering på tvers av landegrensene.

- Uten sponsorer hadde vi gått i minus, men siden de bidrar blir det kanskje et lite overskudd. Det er uansett ikke mye å snakke om, sier Sørensen.

Selv om Champions League-deltagelsen skulle ende med underskudd, har klubbledelsen aldri vurderte å takke nei til plassen.

- Det er en opplevelse og en erfaring som er verdt en del. Vi er veldig positive og syns det er veldig gøy å være med. Det ville vært et dårlig signal både internt i klubben og utad å takke nei. Det har aldri vært noe tema, sier Sørensen.

- Hvordan er responsen hos sponsorene når dere selger inn CHL-spill?

- De hadde vært med oss uansett! Det er svært begrenset hva vi kan ha av reklame på draktene og i arenaen, men de som var med oss sist, er med oss nå. De er litt stolte av at vi spiller i Champions League og syns det er bra å vise frem klubben på denne måten. De er utelukkende positive.

To kamper på én helg

En annen utfordring er det rent praktiske med reisene i en tid der det er vanskelig å planlegge og vite hvilke regler som gjelder hvor på andre siden av sommeren.

- Reiseveien i seg selv er ganske grei da det blir Østerrike og Italia på en helg, så hjem og så en tur til Polen. Usikkerheten er stor med tanke på lover og regler, men vi er svært godt ivaretatt av CHL som har et eget covid-19-forum der man hele tiden er oppdatert på smittesituasjonen i alle deltagerlandene og reglene som gjelder til enhver tid, forklarer Sørensen.

Det har allerede vært tema at dersom JKH GKS Jastrzebie, Red Bull Salzburg eller Bolzano ikke slipper inn i Norge, må Frisk spille dobbeltkamper i utlandet.

- Det fins scenarier for alt. Det er veldig proft opplegg. Usikkerheten er litt slitsom siden vi allerede må booke fly, hotell og slike ting, men vi håper alt ser lysere ut til høsten, sier Sørensen som planlegger å ta med flere sponsorer på turen til Italia.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form