Lukk søk

Internasjonal hockey

September 11, 2023

Tilbake på is etter hodeskaden: - Hver gang jeg legger meg håper jeg det skal være borte når jeg våkner

Mats Rosseli Olsen er endelig tilbake på isøktene med Frölunda etter hjernerystelsen som har holdt ham utenfor spill i over fem måneder.

Foto med tillatelse: Henrik Leman

- Jeg skynder meg sakte, som dem sier. Men det går rett vei, sier Rosseli Olsen til nitten.no.

I over fem måneder har han vært ute med hjernerystelse. Smellen mot hodet satte en effektiv stopper for serieinnspurten, sluttspillet og VM med Norge.

Heller ikke oppkjøringen til den nye SHL-sesongen ble normal for Oslo-gutten. Han dro hjem i april, men har slitt både etter lette joggeøkter og ellers i hverdagen.

Nylig returnerte han til isen og har deltatt mer og mer på Frölunda-øktene i Göteborg den siste tiden.

- Det er ikke like dårlig som det har vært, sykkel og styrke går ganske bra nå. På is har det vært en halvtime her og der, men det går bra selv om det ikke er sånn at dette er bra igjen om en uke, sier 32-åringen.

Nærmer seg match?

Torsdag 14. september serieåpner Frölunda borte mot Timrå - uten sin norske veteran.

- Det har vært såpass mange måneder uten noe som helst. Jeg skal tilbake i form og. Nå ligger jeg litt bak. Det er en jobb å gjøre, sier Olsen.

Noe av det mest frustrerende med hjernerystelsen, er at landslagsspilleren ikke har hatt noe returtidspunkt eller en dato å forholde seg til. Olsen må rett og slett ta dag for dag og se an formen.

- Folk som kan dette sier det er umulig å planlegge. Jeg spør jo om det jeg også, men de har ingen dato til meg. Jeg er fortsatt forberedt på at det kan ta litt tid, men jeg stresser ikke noe enda, sier mannen som går inn i sin 12. sesong i Frölunda.

- Et stykke unna match hadde jeg også vært uansett selv om jeg følte meg helt bra i dag. Jeg har mistet tre måneder av sommertreningen og har litt å ta igjen.

Tilpassede økter

Nordmannen følger nå Frölundas off ice-trening på lik linje med alle andre, men har foreløpig et tilpasset opplegg med skøyter på bena.

- Har du vært stresset?

- Nei, men det har vært kjedelig. Jeg lurer jo på når det skal bli bra. Men sånn er det med alle som er skadet. Det er ikke mer synd på meg enn noen andre. Mange har hatt det før, det kommer til å skje igjen og det er kjedelig. Med et benbrudd har man en dato å sikte på. Sånn sett er dette mer frustrerende, men sånn er det bare.

- Er det sånn at det plutselig en dag skal være bra?

- Ja, det er det de sier da. Det nærmer seg. Hver gang jeg legger meg håper jeg det skal være borte når jeg våkner. Men det har ikke skjedd hittil.

- Du har ikke satt deg noe mål om en spesiell match eller lignende du skal rekke?

- Nei, det er ingen vits. Da blir jeg kanskje bare skuffet, sier 32-åringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form