Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 27, 2021

Tidligere elitespiller blir dommer - dommersjefen jubler

Tidligere Stjernen-spiller Jørgen Wahlberg har bestemt seg for å satse på en dommerkarriere. Det er gode nyheter for dommersjef Geir Thomas Olsen som ønsker seg flere tidligere spillere som dommere.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Jørgen Wahlberg har etter at han la opp som ishockeyspiller 2004 trent aldersbestemte lag i Stjernen samt vært assistent og hovedtrener for klubben i en kort periode. Svensken fikk i tillegg 5 SHL-kamper for Gävle-laget Brynäs og satt til sammen hele 532 minutter utvist på seks sesonger fordelt på Lillehammer og Stjernen. Nå ønsker han på sikt å dømme i Fjordkraft-ligaen.

- Det skal bli veldig kult. Har tenkt på det lenge, men har ikke latt seg gjør sammen med trenerjobben jeg har hatt. Nå går jeg all in, forteller han til Nitten.no

Jobbet som ekspertkommentator for TV 2

Svensken har bosatt seg i Fredrikstad og driver blant annet et treningsstudio i byen. Ved siden av jobben som U18 og U21-ansvarlig i Stjernen så har den tidligere spilleren vært kommentator i TV 2. En jobb som har gitt han fokus i form av å kritisere dommerene i Fjordkraft-ligaen. Nå forteller Wahlberg til nitten.no at han har fått et annet syn på dommernes oppgaver på isen.

- Først og frem så har ikke kritiseringen av dommerne vært personlig. Det har gått på spillet generelt. Og en ting som både du og alle andre personer som ser ishockey live eller på TV ikke får med seg er at det går fryktelig mye fortere på isen enn det gjør for oss tribuneslitere, forteller han.

Dommersjef Geir Thomas Olsen er fornøyd med at den tidligere spilleren nå velger å ta på seg de sebrastripete draktene.

- Veldig kult at Jørgen ønsker å bli dommer. Veldig positivt at tidligere spillere ønsker å bli en del av dommerfamilien.

- Litt ekstra gøy at tidligere spillere vil bli dommer?

- Vi ønsker alle type dommere velkommen til familien vi. Men vi har ikke mange tidligere profilerte spillere som dommere. Den er en fin erfaring for oss og ikke minst for Jørgen at vi får flere dommere med ulik bakgrunn for sporten, forteller Olsen til nitten.no

Fikk melding av Owe Luthcke

Etter at Fredriksstad Blad omtalte saken, har Wahlberg fått flere positive tilbakemeldinger. Blant annet fra den rutinerte dommeren Owe Luthcke.

- Det har vært veldig hyggelig å se at alle er positive til at jeg skal bli en del av dommer-familien. Ekstra stas var det å få en melding av Luthcke også. En person som jeg sikkert har kritisert flere ganger sikkert, fleiper Wahlberg.

- Hva sa han?

- Han ønsket meg velkommen, og synes det var kult at jeg ville bli dommer. Han håpet at vi fikk noen kamper sammen i fremtiden, forteller den tidligere Lillehammer og Stjernen-spilleren.

Veien til Fjordkraft-ligaen blir en diskusjonstema for Wahlberg, og både Geir Thomas Olsen og hovedpersonen har ikke satt seg noen mål for når det eventuelt vil skje.

- Mitt personlige mål er naturligvis så høyt som mulig, og i Norge så er det Fjordkraft-ligaen. Jeg er ydmyk og seriøs i form av den oppgaven jeg skal utføre, så jeg gleder meg til å få sette i gang med kamper, forteller Wahlberg.

- Det vil bli en fast-track metode vi kommer til å bruke på Jørgen, siden han kan de grunnleggende tingene som å gå på skøyter og har spilt ishockey en lang tid. Hans opplæring vil foregå på isen, hvor vi kan kartlegge hvor raskt han tar ting til seg, forteller dommersjefen.

- Hvor lang tid kan det ta før han dømmer i Fjordkraft?

- Det vil tiden vise. Vi må nesten ta kamp for kamp, men i hans tilfelle så kan U14 være en bra start den ene uken, og brått U16 den andre uken. Det finnes ingen fast program for dommerne, og det justeres individuelt hele veien. Han kan det viktigste som er å gå på skøyter, han leser spillet og er vel i en ellers god form. Regelboka er vi mer spent på, sier en flirende dommersjef.

Håper at flere kan gjøre det samme

Det er ikke vanlig at tidligere elitespillere velger å bli dommer etter at spillerkarrieren har tatt slutt. Daniel Wessner var beryktet for sin spillestil på isen under sin tid som spiller. Nå blir han ofte hyllet for sine prestasjoner som dommer i Sverige. Nå tør ikke dommersjef Geir Thomas Olsen å spå utfallet av at Wahlberg blir dommer for fremtidige dommere.

- Jeg regner med at det blir litt fokus rundt han fremover, så får historien avgjøre om det kommer flere som Jørgen i fremtiden. Uansett så er det bra for sporten at tidligere utøvere ønsker å bli dommere, forteller Olsen.

- Er det slikt at du skal lære dagens dommere å dømme kamper nå, Jørgen?

- Overhodet ikke. Det har jeg vært litt redd for at de kanskje tror, så jeg håper de leser dette her og ikke tror akkurat det du spurte om, fortsetter Wahlberg.

- Jeg er ydmyk til oppgaven og ser frem mot å lære av de dommerne som vi har fra før, og bli en del av en dommer-familie som jeg har hørt trives veldig godt sammen, avslutter Wahlberg.

I følge hovedpersonen selv så blir det internmatcher og treningskamper i august som blir hans første oppgave som dommer.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form