Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 28, 2023

Mot tidenes Hockey Classic: - Helt absurd

Lillehammer håper å få plass til noen ekstra tilskuere utover dagen slik at Hockey Classic runder 10.000 tilskuere og blir tidenes best besøkte!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Nå ryker de siste billettene! Her blir det stapp fullt! meldte Lillehammer på sin Facebook-side fredag formiddag på et tidspunkt hvor det var 286 ledige seter.

1610 tilskuere er rekorden som må slås når Lillehammers damelag innleder hockeyfesten mot Storhamar klokken 12, og fire timer senere venter massive 10.000 mennesker i hockeystorstuen Håkons hall.

- Jeg tror vi setter rekord. Hvem hadde trodd det for ti måneder siden? Det er helt absurd, sier LIK-styreleder Per Olav Andersen til GD.

10.031

Lillehammer har lenge siktet mot 10.000 tilskuere gjennom hyppige oppdateringer på billettsalget i sosiale medier.

Hockey Classic var i praksis utsolgt fredag, men Lillehammer-ledelsen jobbet med å frigjøre enkelte seter og rydde plass til de siste etternølerne som har funnet ut at også de må få med seg hockeyfesten.

Det finnes også ventelister med personer som ønsker å få sitte ved siden av hverandre dersom det åpner seg ledige plasser.

10.031 tilskuere stilte på tidenes første Hockey Classic i OL-byen i 2017. Påfølgende år møtte 9165 mennesker opp for å se Lillehammer slå rivalen Storhamar 3-2.

8345 var tilskuertallet i 2019 mens LIK meldte i desember 2020 at det planlagte arrangementet med kamp mot Oilers i februar 2021 ble avlyst grunnet pandemien som herjet.

September 2021 måtte Lillehammer nok en gang innse at hockeyfesten ikke lot seg arrangere grunnet usikkerheten rundt restriksjonene. I fjor var konseptet tilbake, men tilskuertallet hadde da falt til 6352.

Toppkamp

Men mye har skjedd på et snaut år. Kun uker etter Hockey Classic ble det kjent at Lillehammer hadde store økonomiske problemer, importene forsvant, satsingen kollapset og det måtte kuttes i absolutt alle budsjettposter.

Konkursen ble avverget og ryddeguttene lyktes. Styreleder Per Olav Andersen har fortalt nitten.no at klubben gikk med 850.000 i overskudd første del av 2023, troppen er ti prosent billigere og markedsavdelingen har satt rekord i antall sponsorkroner!

Og nå fylles Håkons hall.

Som om ikke det var nok opplever også Lillehammer sportslig suksess for tiden. Foran lørdagens oppgjør mot serielederen ligger LIK på en meget pen fjerdeplass med sju seirer på 13 kamper.

- Vi må ikke vinne for at dette skal bli en suksess, men det hadde jo vært utrolig moro da, sier styreleder Andersen.

PS! Elitehockey AS har vært involvert i forkant av hockeyfesten som er ment å gi sporten god reklame på TV 2s hovedkanal. Alle de ti klubbene i EHL vil være representert med maskoter i Håkons hall.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form