Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 6, 2024

Thoresen om rekordrekken: - Det er noe med karakteren og vinnerviljen

LØRENSKOG (nitten.no) «Veldig, veldig stort» sier Petter Thoresen om Storhamars 22 strake seirer som i praksis har avgjort gullkampen i EHL.

Foto: nitten.no

Petter Thoresen har vunnet alt i norsk ishockey både som spiller og trener. Pokaler er så klart viktigst, men hvordan rangerer Storhamar-treneren 22 strake seirer i en tøff EHL-sesong?

- Det er veldig, veldig stort. Vi har faktisk ikke tenkt så mye på det, men det er ekstremt sterkt. Det er mange andre lag i denne ligaen som gjerne vil være på den plassen vi er på. De har vi lagt bak oss og vunnet sju-åtte kamper i sudden death eller på straffer. Det viser karakter, sier Thoresen til nitten.no og fortsetter:

- Det er ikke flaks. Det er noe med karakteren og vinnerviljen i laget. Det gjenspeiler seg også i treningsarbeidet. Når de skal kjøre, kjører de alle. Det er en arbeidsmoral og en evne til å innordne seg det vi jobber etter. Og det er fra de beste til de unge guttene som går inn og gjør en god jobb og stjernen som glimter til når vi trenger dem som mest. Stoltheten til å trene og være lojal mot laget er det viktigste.

22 på rad

4. november i fjor kom forrige Storhamar-tap - kun et av to totalt hele sesongen. Med 100 poeng inn i EHL-pausen, har serielederen hele 16 poeng ned til Vålerenga.

- Det er lov å snakke om gull, men det er ikke seriegull før det er seriegull. Vi er stabile så det blir så klart kjempevanskelig for de andre å ta oss igjen, men jeg gidder ikke si har vunnet før vi har det, sier Thoresen.

Rekorden på 21 strake seirer fra 2000/2001-sesongen ble slått søndag. Patrick Thoresen var med både da og nå!

- Vi måtte vinne denne kampen. Da måtte vi ha fokus på det, og det syns jeg vi klarte bra. Det var deilig da Martin (Johnsen) scoret vårt tredje mål. Da var kampen ferdig. Den var ikke ferdig før vi ledet med to, sier trener og pappa Petter.

Rystet - igjen

Et av kun to Storhamar-tap denne sesongen kom nettopp i Lørenskog ishall. Også søndag var serielederen rystet da David Aas-Larsen sørget for hjemmeledelse etter første periode, men gjestene dominerte stort de siste 40 minuttene.

Kan det overraskende tapet i september ha vært en vekker for Storhamar og dermed ha bidratt til den bunnsolide sesongen?

- Jeg syns ikke vi var så dårlige den kampen som alle skal ha det til, men da scoret vi bare ett mål. Jeg klarte ikke se det var dårlig innsats, men dårlig uttelling også manglet vi kanskje den ekstra lille desperasjonen. Men taper vi slike kamper, må vi takke oss selv, sier Thoresen.

Med sju kamper igjen av seriespillet, er det bare et tidsspørsmål før Storhamar kan feire seriegullet. Laget vil også være naturlige favoritter inn mot sluttspillet.

- Folk sier vi har press på oss, men vi har vunnet det vi skal vinne, vi. Så er det blanke ark og det vet jo guttene og. Vi må hjelpe hverandre med å holde trykket oppe i treningsarbeidet og holde fokus på kvalitet. Vi må ikke slippe oss ned. Først må vi landet seriegullet, så skal vi tenke på sluttspillet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form