Lukk søk

Landslaget

November 3, 2021

Thoresen om mulig OL-plass: - Vi er spente

Norges Ishockeyforbund og landslagsledelsen venter spent på Kinas OL-skjebne. Petter Thoresen kan ikke huske å ha hørt om noe lignende i idrettsverden.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Landslagssjefen har selv allerede bidratt med å levere en bruttotropp til et mulig OL i Beijing på oppfordring fra det internasjonale ishockeyforbundet.

Som best rangerte ikke-kvalifiserte nasjon får Norge plassen dersom Kinas hockeygutter, som er ranket som nummer 32 i verden, ikke får delta i sine egne leker.

- Dette er vel helt nytt i idrettsverden. Såvidt jeg vet har aldri et arrangørland blitt ekskludert tidligere, så det er jo i seg selv overraskende. Men dette tar vi som det kommer. Dette er i IIHFs hender og en avgjørelse som tas langt over mitt hode, sier Thoresen til nitten.no.

Forvirrende beskjed

Tirsdag kveld ble IIHF-president Luc Tardif sitert på noe som utløste flere sjekketelefoner fra ledelsen i Norges Ishockeyforbund:

- For å være tydelig, IIHF kommer ikke til å fjerne Kina fra OL. Landslagets status som vertsnasjon og deltager i OL-turneringen er bekreftet av kongressen og forblir uendret. Vi jobber sammen med CIHA for å bekrefte deres uttaksmuligheter i henhold til IIHF-reglementet og vil fortsette å bistå dem i forberedelsene til OL-kampene.

Generalsekretær Ottar Eide mener ingenting er bestemt og at en endelig avgjørelse ikke tas før etter to kamper 15. og 17. november der kinesiske spillere skal vise seg frem og vurderes.

- Ifølge info er det en litt upresis pressemelding. Det skal spilles kamper, det skal evalueres og tas en beslutning. Mer enn det vet vi ikke akkurat nå, sa Eide til nitten.no tirsdag ettermiddag.

En ny sjanse

Norge tapte den avgjørende OL-kvalifiseringskampen mot Danmark på Jordal tidligere i høst. Thoresen er glad for at landslaget nå kan få en ny sjanse til å reise til Kina i 2022.

- Vi er spente. Det er store greier å spille et OL. Nå skal også alle NHL-stjernene være med så det blir også en veldig god turnering sportslig sett. Det hadde vært veldig gøy å få delta selv om vi ikke klarte å kvalifisere oss selv.

- Mener du Kina bør få delta?

- Det har jeg ingen formening om. Dette er i IIHFs hender, sier Thoresen.

Fra 9. til 14. november tar landslagssjefen med seg en ung tropp med 17 spillere fra Fjordkraft-ligaen til Esbjerg for å trene og spille kamper mot Danmark og Latvia.

- Det blir veldig spennende å møte den gjengen og komme litt nærmere på de guttene. Mange av dem har vært toneangivende i lagene sine og fremhevet seg i høst. Dette blir en veldig fin erfaring både for oss og dem, sier Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form