Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 2, 2021

Thoresen om jevn liga: - Overraskende bra

At kun 11 poeng skiller de sju beste lagene i Fjordkraft-ligaen, og at også lagene i bunnen plukker poeng mot de beste, gleder landslagssjef Petter Thoresen.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

16 serierunder har vist at alle kan slå alle i Fjordkraft-ligaen denne sesongen. Manglerud Star er det eneste laget som har falt fra, men med ny trener tok de i helgen poeng mot Vålerenga i lokaloppgjøret.

Også Ringerike og Grüner, de to siste lagene i bunnen, har vist at de kan ta poeng fra hva som helst.

- Det er kjempemoro at ingenting er gitt på forhånd i noen kamp. Jeg syns det er kult å se at også de tre lagene nederst byr opp alle til ordentlig kamp. Det er overraskende bra, sier landslagssjef Petter Thoresen til nitten.no.

Frisk nykommer

Nyopprykkede Ringerike har bare de siste ukene slått både Storhamar og Vålerenga på bortebane og står med 16 poeng på 16 kamper. I samme periode har tabellnabo Grüner vunnte på Lillehammer og tatt poeng mot Oilers.

- Også MS henger bra med i lange perioder av kampene, men de slipper inn litt for mye mål og pådrar seg litt mye utvisninger etter min smak. Jeg tror de kommer til å plukke flere poeng utover, sier Thoresen.

Stjernen har en luke på fem poeng ned til nummer to på tabelltoppen. Fra Stavanger Oilers på andreplass til sjuendeplasserte Lillehammer skiller kun seks poeng.

- Er en jevn liga en styrke eller svakhet?

- Jeg kan ikke si det er en svakhet. Jeg syns det er mange spillere som gjør det bra, det blir jevne kamper og det blir noen overraskelser. Det er mange lag som er godt organiserte og har troen på poeng i alle kamper.

Stjernen-gull?

Stjernen ble sommerens snakkis i Hockey-Norge med sine mange signeringer, men klubbledelsen holdt på at målet var en plass blant de fem beste. Etter at over en tredjedel av sesongen er unnagjort, har Fredrikstad-laget vært det beste laget i ligaen.

- Det var ikke så mange som tippet Stjernen på topp, men de spiller fin hockey, er godt organiserte, stabile og gode. Det blir spennende å se om de klarer å opprettholde dette fremover, sier Thoresen.

- Hvem er din gullfavoritt per nå?

- Det er vel ikke feil å Stjernen akkurat nå, men det er så mye som kan skje i en lang sesong. Frisk har kjørt på få spillere i snart to måneder, de kommer nok til å klatre, Oilers har fått inn den siste løperen sin og ser sterke ut, Sparta taper sjelden, Storhamar har mer å gå på og skal kanskje forsterke, Vålerenga har vært litt ustabile, men kan plutselig vinne fem på rad. Dette kommer til å svinge fremover. Å spå noe før jul er vanskelig. Det blir lotto, svarer landslagssjefen.

- Jeg håper publikum også skjønner at selv om laget ditt er på sjette- eller sjuendeplass så skal det bare to seirer til før man kanskje er nummer to. Folk må lære seg at det er så jevnt. Det er lenge siden vi har hatt det slik. Og det er gøy!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form