Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 7, 2023

Thoresen: - Man mister en viktig gren i norsk hockey

Steffen Thoresen tror norsk hockey kommer til å merke at talentfabrikken Manglerud Star forsvinner fra toppnivå.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Tirsdag kom beskjeden Manglerud Star-gjengen fryktet, men også ventet. Ankeutvalget landet på det samme som klubblisensutvalget og MS får ikke lisens for spill i de to øverste divisjonene neste sesong.

Det betyr 2. divisjonsspill - i beste fall - for den tradisjonsrike klubben som har fått frem og formet en rekke norske hockeyprofiler opp gjennom årene.

- Det lå vel litt i kortene at det skulle bli sånn hvis det ikke kom inn noen investorer eller lignende. Hvis vi skal sammenligne oss med Lillehammer fikk de redningshjelp, dekket gjeld og tok opp lån. Sånn sett utenfra kan dette kanskje virke urettferdig, men jeg har bare lest litt og vet ikke alt som er sendt inn og ikke, sier Steffen Thoresen til nitten.no dagen derpå.

- Dere hadde gitt litt opp?

- Ja, vi hadde vel ikke følelsen av at dette kom til å gå. Det kom ikke som noe kjempestort sjokk.

Talentene forsvinner

Manglerud Star har vært kjent for å få frem unge spillere og sende de videre til større klubber. Både styreleder Ove Sundelius og Thoresen er usikre på fremtiden nå som flaggskipet forsvinner fra den øverste divisjonen.

- Man mister en viktig gren i norsk hockey. Hvis det blir lag i 2. eller 3. divisjon påvirker det satsingen både på U18- og U20-laget og spillerne som er på grensen til å få sjansen på A-nivå. Sånn sett er dette dårlig for norsk hockey, sier Thoresen og fortsetter:

- Der må noen andre ta opp hansken. Lørenskog har hentet et par stykker allerede og kan kanskje ta over den rollen i distriktet. Det er flere unge som har gjort det bra hos oss som har fått nye klubber allerede. Det er bra de ikke satt på gjerdet, ventet og trodde dette skulle ordne seg.

38-åringen føler klubbledelsen har informert spillergruppen bra om tilstanden denne våren og sommeren og gjort et ærlig forsøk på å berge satsingen på toppnivå.

- Det er gjort på dugnad. All ære til de som har prøvd å rydde opp. Det gikk ikke denne gangen, men all ære til dem.

Thoresen mistet en rekke lagkompiser før jul da MS-satsingen slo sprekker, men det unge mannskapet som ble igjen sikret kvartfinaleplass under ledelse av Marius Trygg.

Den prestasjonen er MS-veteranen stolt av.

- Vi hadde et tur til Budapest sammen etter sesongen der vi hadde i bakhodet at dette kunne skje. Vi gjorde jobben på isen, og det som skjer på kontoret får vi ikke gjort noe med. Vi er stolte over innsatsen vi la ned og det vi fikk til som lag.

Lørenskog?

Februar 2022 rundet Thoresen 700 seriekamper i norsk hockey, og ni måneder senere var det klart for match nummer 900 totalt i serie og sluttspill.

16. februar 2023 kom nummer 914. Den sendte Steffen Thoresen forbi tidligere lagkamerat Pål Johnsen og til topps på Elite Prospects' liste over spillere med flest kamper på toppnivå i norsk hockey.

Blir det flere? Kan det bli 1000?

- Jeg skal ikke fortsette i MS. Det er bestemt, men jeg føler meg ikke helt ferdig enda. Forrige sesong var litt rufsete med hjernerystelse og litt tilbakefall. Jeg er ikke kjempefornøyd med hvordan den var. Vi får se litt gjennom sommeren og la litt tid, men i utgangspunktet har jeg lyst til å fortsette. Broren min fortsetter jo hele tiden og så, sier Thoresen.

- En retur til Lørenskog kanskje?

- Det kan du spekulere i ja, hehe. Det er kort vei for meg, men alt skal gå opp med familie og jobb. Jeg har snakket med noen så får vi se, sier den Lørenskog-bosatte veteranen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form