Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 4, 2022

Thoresen etter kamp nummer 700: - Gøy å komme på trening hver dag

Steffen Thoresen fikk en rekke gratulasjoner fra hockeyfamilien da han annonserte jubileet på Twitter. Og det kan bli langt flere enn 700 seriekamper på 36-åringen.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

- Jeg fikk blomster og en flaske vin så da blir kona fornøyd! Men vinen får vi spare til en dag vi kan feire en seier eller noe sånt.

Det sier Thoresen til nitten.no etter sin seriekamp nummer 700, som dessverre for jubilanten endte med 6-0-tap for Sparta.

Lillebror i den hockeyinfiserte Thoresen-familien har vunnet serien, sluttspill, deltatt i OL, VM, spilt i svensk hockey og har generelt opplevd det aller meste man kan oppleve som hockeyspiller i Norge.

Rørende gratulasjoner

«Kjella» har ikke hatt kontroll på sin egen statistikk opp gjennom årene, men ble minnet på at han nærmet seg 700 seriekamper av lagkompis Joachim Hermansen. Etter at kamp nummer 699 var unnagjort, gjorde han klar en Twitter-melding for å annonsere det kommende jubileet:

- Manglerud Star vs Særpvegas ikveld blir min 700 seriekamp. Da er du glad i hockey da! #700 #kjellaseye

- Det var nok et fåtall som visste om det, så jeg måtte promotere matchen min litt. Det er derfor man har disse plattformene, er det ikke?

Og responsen viste at svaret på det trolig er ja. Varme gratulasjoner strømmet inn fra med- og motspillere, supportere, hockeyprofiler og ikke minst motstandere og deres fans.

- Helt rått Kjella, en skikkelig Ironman! matcher du har missa er stort sett pga player safety har misforstått en eller 2 situasjoner. Stolt av deg, å ja jeg syns du fortjener en gull klokke og gratis strøm fra hovedsponsor @Fjordkraft #goingforMagic, skriver storebror Patrick.

- Det är respekt, alla lag skulle behöva en Steffen Thoresen. En av få som kan gå från klin gæern till skratt i samma situation. Lika lojal som hockeysmart, stabil i alla delar av spelet och en karaktär man som tränare älskar! Kör hårt, ta sikte på 1000 kamper! er svaret til tidligere Storhamar-trener Fredrik Söderström.

- Grattis Steffen. Meget sterkt, skriver tidligere landslagsspiller og NHL-proff Ole-Kristian Tollefsen.

- Ja, det var gøy det der altså! Det var veldig mange hyggelige meldinger. Det er stas å bli satt pris på slik. Man har jo blitt kjent med en del folk i hockeymiljøet opp gjennom. Jeg kjenner igjen de samme funksjonærene som er der sesong etter sesong. Det blir en livsstil for oss som for dem. Det er veldig gøy, sier Thoresen.

Blir det 1000?

36-åringen dro tidlig til Sverige og Färjestad, var innom Skåre før det ble Storhamar, Växjö Lakers, Vålerenga, Lørenskog, retur til Storhamar og nå Manglerud Star som ligger sist i Fjordkraft-ligaen og som gikk på nok et tap på Thoresens store kveld.

- Det er alltid et håp om å vinne kamper når man går utpå der. Vi pleier også å score et par mål på hjemmebane, så det var ikke det beste jubileet, sier Thoresen og legger til:

- Men det var spesielt. Med sluttspill er jeg oppe i noe sånt som 870 kamper, tror jeg. Da har du holdt på en stund, brukt mye tid og knytt skøytene noen ganger. Det setter ting i perspektiv. Men det har gått fort. Mitt råd til unge spillere er å ha det gøy. Plutselig står de der i samme situasjon.

Hva som skjer neste sesong, vet ikke 36-åringen. Men lysten til å spille hockey på høyt nivå er der fortsatt. Kanskje det blir 1000 kamper?

- I min alder må man ta ett år av gangen. Alt skal på plass med livet ellers, jobb og familie. Men jeg syns fortsatt det er gøy å spille. Man skal ikke se bort fra at det blir en sesong eller to til, men da skal ting passe, sier Thoresen.

- Kan du se for deg at du ikke spiller hockey til høsten?

- Nei, hvis ikke på toppnivå tar jeg nok på skøytene og blir med på et eller annet. Jeg tror jeg kommer til å holde på uansett. I huet mitt har jeg lyst til å spille på øverste nivå. Jeg syns det er gøy å komme på trening hver dag, gjøre jobben på sommeren og alt det der. Det er en god start!

Telletrøbbel for Roest?

Var det flere som kunne feire runde tall i Manglerudhallen torsdag kveld? Sparta-profilen Niklas Roest skrev følgende på Twitter etter kampen der han hadde assist på tre av de seks scoringene:

- 700 serie- og sluttspillskamper for Sparta mot moderklubben!

Men Sparta selv mener å vite at kapteinen ikke har helt i orden på regnestykket med følgende svar på samme plattform:

- Vel, kaptein; nå bommer du med 7 kamper. 707 ganger har du stilt opp og ofra alt for klubben vår. På torsdag 10/2 håper vi ALLE stiller opp for deg og gutta, og hyller deg, i en stappfull amfi! #EnAvOss#SpartaLegende #707 #invitasjonkommer

PS! Også Joachim Hermansen fikk blomster av MS torsdag kveld for 300 matcher i den gule og grønne trøya.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form