Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 8, 2021

Tause om Narviks Sverige-utspill

Det svenske ishockeyforbundet har registrert Narviks planer om mulig spill i Sverige neste sesong, men ønsker ikke å svare på realismen i prosjektet.

Det var onsdag nitten.no kunne fortelle om Narviks plan om mulig comeback i det svenske seriesystemet neste sesong - dersom klubbens anke etter nedrykket ikke tas til følge.

Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, ønsket ikke å kommentere utspillet onsdag da ankesaken fortsatt er under behandling. Også kollegaene i det svenske forbundet er ordknappe.

- Nå er dette en sak mellom Norges Ishockeyforbund og Narvik. Innen den er avklart har vi ingen kommentarer eller noe å ta stilling til, skiver konkurranse- og landslagssjef Olof Östblom i en e-post til nitten.no.

Ikke Division 3

Han vil ikke kommentere om de har vært i kontakt med Narvik om de mulige flytteplanene, hvordan noe slikt eventuelt kunne løses praktisk, hvordan det svenske forbundet stiller seg til utspillet eller i hvilken liga nordlendingene eventuelt kunne fått plass.

Narvik-leder Terje Feragen gjorde det onsdag klart at spill i Division 3 - der klubben sist deltok - og vant - i 2011/2012-sesongen uansett ikke vil være aktuelt.

Under SHL og HockeyAllsvenskan finnes HockeyEttan med fire avdelinger. I den nordligste avdelingen deltok denne sesongen blant annet Boden, Östersund, Piteå, Kalix, Kiruna og Sundsvall. De fem beste lagene går videre til Allettan for å kjempe om opprykk til nivå to.

HockeyTvåan, nivå fire, er en regional liga med tre avdelinger i nord, men Narvik sikter seg trolig høyere dersom flytteplanene skulle bli mer konkrete.

Budsjett på pause

Narvik-ledelsen mener spill i norsk 1. divisjon ikke er bærekraftig for klubben med de høye reisekostnadene, og vurderer å ta et eventuelt avslag på anken videre til rettssystemet. Usikkerheten preger klubben i en tid der man normalt sett signerer og bygger lag for neste sesong.

- Vi har tre-fire spillere klare pluss noen som er nære og flere som faller på plass dersom vi beholder plassen i divisjonen, men vi mister en viktig måned her. Derfor har vi også bedt om de kan jobbe raskest mulig. Vi fikk selv kort frist, så da forventer vi et raskt svar tilbake, sier Feragen.

- Hvordan er det å vente på en slik avklaring?

- Nei, det er ikke noe særlig. Vi syns ikke det er noe artig å være så mye i mediene for en slik slik. Det er også ganske umulig å lage et budsjett da vi vet ikke vet hvilken divisjon vi skal spille i.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form