Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 26, 2023

Beklager Sparta-kommunikasjonen: - Legger oss fullstendig flate

Ishockeypresident Tage Pettersen beklager sterkt at Sparta Sarpsborg først fikk vite om poengtrekket gjennom en lokalavis på Lillehammer.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var nemlig i en artikkel i GD, der hovedbudskapet var at Lillehammer unngår sanksjoner, det kom frem at Sparta må starte neste sesong med tre minuspoeng etter å ha brutt delmål i en handlingsplan.

Ifølge Henning Svendsen i Sparta var det gjennom GD-artikkelen sarpingene ble kjent med poengtrekket. Norges Ishockeyforbund sendte senere tirsdag formiddag ut en pressemelding med samme informasjon.

- Vi i forbundet legger oss fullstendig flate hva gjelder kommunikasjon. Det skulle aldri skjedd at pressemeldingen gikk ut før eller samtidig som vi gikk ut med informasjon til klubbene. Her er det bare å legge seg så flat som mulig og ta all mulig selvkritikk. Dette skal ikke gjenta seg. Det skal jeg være veldig tydelig på, sier ishockeypresident Tage Pettersen til nitten.no.

- Kritikkverdig og alvorlig. Vi får ingen tid til å komme med et motsvar, ingen anledning til å forklare, ingen mulighet til å forberede oss overfor våre samarbeidspartnere, supportere, spillere, trenere, støtteapparat, medier eller andre, sier Svendsen til Sarpsborg Arbeiderblad om måten klubben fikk beskjeden på og legger til:

- Jeg er fly forbannet!

Forstår Nilsen

Sparta Sarpsborg-trener Sjur Robert Nilsen skrev i en tweet tirsdag kveld at han som en følge av poengtrekk-saken har mistet all tillit til Norges Ishockeyforbund, styret og administrasjonen.

- Jeg tror ikke det er første gang Sjur mister all tillit, men det har bygd seg opp igjen tidligere så forhåpentligvis skjer det også denne gangen. Hockey er en sport med mye følelser, og nå er vi ferdig med det som skjer på isen, og da må følelsene få utløp et annet sted. Av kjærlighet og engasjement for idretten koker det litt over noen ganger. Det må være lov med en utblåsning, sier Pettersen.

Sparta erkjenner at de levete et resultat på cirka 400.000 kroner under budsjettert delmål av en omsetning på nesten 23 millioner, men mener dette ikke er alvorlig nok til at det bør utløse poengtrekk.

- Vi skal absolutt gi Sparta kreditt for å ha gjort en god ryddejobb, men vi har et klubblisensregelverk som vi som forbund og ikke minst klubblisensutvalget må forvalte. Meg fortalt har det vært tett dialog mellom Sparta og klubblisensutvalget gjennom denne prosessen. Sparta var i utgangspunktet under en treårig handlingsplan, men fikk et ekstra år. De fikk bot i fjor, som er et annet sanksjonsmiddel, så når det gjelder selve utmålingen av sanksjon mener jeg klubblisensutvalget har forvaltet regelverket på riktig måte, sier Tage Pettersen.

Han påpeker også at klubbene selv har mulighet til å påvirke klubblisensregelverket og at man fra neste sesong av har nye sanksjonsmuligheter.

Kan anke

Beskjeden om poengtrekket kom under en uke etter at Sparta la frem et overskudd på 134.848 kroner og kunne vise til en inntektsøkning på 26 prosent for regnskapsåret 2022. Klubbens langsiktige gjeld er redusert fra over 2,5 millioner i 2020 til 329.000 kroner i 2022.

Sparta har engasjert jurister og varsler klage. Tage Pettersen sier til nitten.no onsdag at vedtaket i teorien kan bli omgjort av appellutvalget.

- Jeg ser en del løfter Lillehammer og Manglerud Star inn i diskusjonen, men de har ikke begått noen regelbrudd med regelverket som gjaldt for inneværende sesong. Med det nye regelverket, vil det være mulige å sanksjonere i slike tilfeller, sier ishockeypresidenten.

- Er du overrasket over reaksjonene fra Sparta-leiren?

- Det var ganske ventet. Og det er også naturlig at folk trekker inn Lillehammer og MS, jeg forstår at alle ikke kan klubblisensregelverket, og jeg skjønner at dette kan fremstå ulogisk. Mange ble også frustrerte da kommunikasjonen gikk «åt skogen», og det legger jeg meg helt flat for.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form