Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 27, 2024

Tar nye grep i Stjernehallen - supportere flyttes og holdes igjen etter kamp

Både Stjernen-fansen og gjestende lags supportere påvirkes når Fredrikstad-klubben tar grep i uken med hjemmekamper mot Sparta Sarpsborg og Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Stjernen går ut med ny informasjon til publikum foran torsdagens hjemmekamp mot rivalen Sparta Sarpsborg og søndagens duell mot Vålerenga som allerede er flyttet som en følge av bråket i Fredrikstad i januar.

- Stjernen og Norges Ishockeyforbund har blitt enige om nytt opplegg for plassering av begge lags supportere i Stjernehallen, opplyser Stjernen.

Daglig leder Anders Åsle bekrefter overfor nitten.no at endringene gjelder for de resterende hjemmekampene i serien samt sluttspillet denne våren.

Tiltakene

Red Beavers, Stjernens ivrigste supportere, plasseres på felt H og får ikke forlate arenaen før gjestenes lag supporterbusser har kjørt etter kampslutt.

Utenfor inngangen til felt H settes det opp gjerder for å danne en luftegård til bruk i pausene. Personer som går utenfor dette området, kan ikke regne med å komme inn i hallen igjen, opplyser Stjernen.

Gjestenes lag supportere plasseres på felt J på samme langside som Stjernen-fansen står.

Også her settes det opp gjerder utenfor inngangen for å danne en såkalt luftegård. Supportere som går utenfor dette området, kan ikke forvente å komme inn i hallen igjen.

Gjestende lags supporterbusser får ikke stå utenfor hallen mens kampen pågår, men kjøres til inngangen kort tid før kampslutt.

Fra lørdag til søndag

Nitten.no har tidligere omtalt at kampen mellom Stjernen og Vålerenga er flyttet fra lørdag 2. mars til søndag 3. mars med dropp klokken 14:30 etter en helhetsvurdering med politiet involvert.

Da Stjernen og Vålerenga møttes til det forbundet omtalte som en risikokamp - på en lørdag - i slutten av januar, ble det bråk mellom klubbens supportere utenfor hallen mellom første og andre periode.

En vakt ble slått ned i tumultene som oppsto og det ble kastet blant annet fyrverkeri. Matchen ble utsatt i over en time, Vålerenga-supporterne ble sendt tilbake til Oslo og kampen fullført for tomme tribuner.

- Det er jo ingen tvil om at beruselsesnivået er en faktor. Og det er færre som tar seg en fest på en søndag enn lørdag. Lørdag er det mer duket for at det kan bli problemer, har Anders Åsle tidligere uttalt til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form