Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 8, 2023

Tar EHL-pause på topp: - Føles som vi er sterkere og mer stabile

Fredrik Andersson mener forberedelser og mental styrke er to av grunnene til at Vålerenga leder EHL inn i den korte ligapausen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi har funnet noe i denne gruppen som gjør at de driver hverandre. Det er jeg stolt over, sier svensken til nitten.no.

Han omtalte lørdagens 4-1-seier over Storhamar som sesongbeste. Tre dager senere ble Comet slått greit 8-2 på Jordal etter en profesjonell og solid opptreden.

Det er ikke alltid en selvfølge fra en storfavoritt i en match der «alle» forventer tre enkle poeng.

- Spillerne forbereder seg på en bra måte. Mange kamper handler om det mentale. Man må være like «på», vinne nærkamper og gå like mye på skøyter hver gang. Det har denne gjengen klart, sier Andersson.

42 poeng

42 poeng på 16 kamper betyr at Vålerenga leder EHL ett poeng foran Storhamar med åtte poeng ned til Stavanger Oilers med én kamp mindre spilt.

Oslo-laget røk 4-0 i CC Amfi og tapte bortemøtet med Oilers, men har tatt tre poeng i de resterende 14 kampene.

Etter 16 kamper forrige sesong, som var Anderssons første i norsk hockey, var poengfangsten etter 16 matcher på 34 poeng.

- Dere virker mer solide enn før?

- Det er jeg enig i. Vi har ikke hatt de svake kampene der vi har sluppet til masse målsjanser. Altså motstanderne har perioder der de skaper sjanser på oss, absolutt, men jeg jeg syns vi har blitt mer stabile i spillet. Ut fra kampplanen og hvordan vi ønsker å spille føles det som vi er sterkere og mer stabile enn forrige sesong, sier Andersson.

Lover mer moro

Finske Tommi Taimi er inne i sin fjerde sesong på Jordal. Sesongstarten gir ham tro på at dette er det beste VIF-mannskapet har han vært en del av.

- Så langt, ja. Det har vært en fin start, men avslutningen på sesongen vil vise hvor bra vi er. Det er mye å bygge videre på, men vi trenger fortsette å bli bedre. Vi sikter mot toppen og ønsker å vinne alle kampene for å bli der, sier Taimi til nitten.no.

Pontus Finstad scoret to mot Storhamar foran 5250 tilskuere på Jordal lørdag. 23-åringen trives på toppen av tabellen og med full pott på egen is etter 16 serierunder.

- Vi har startet bra. Nå er det bare å fortsette så skal vi ta seriegull og NM-gull, sier Finstad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form