Lukk søk

Aktuelt

December 13, 2021

Tapte åpningskampen - slo tilbake mot Kasakhstan i dag

Etter å ha tapt mot Latvia i åpningskampen, så slo Norge tilbake med 5-2 seier over Kasakhstan i dag formiddag.

Foto med tillatelse: Danmarks Ishockey Union

Norge fikk en pangstart på gårsdagens kamp hvor de tok ledelsen i overtall ved Lucas Trygg, men under minuttet senere var Latvia tilbake med utligningen. Og da det ikke det var nok, så tok Latvia ledelsen 2-1. Norge sørget for balanse i regnskapet da AHL-spilleren Ole Julian Holm sørget for 2-2 før den første perioden var avsluttet. Det ble med de to scoringene for Norge etter at Latvia scoret to mål utover i kampen vant 4-2.

- Vi tapte mange dueller og Latvia gikk mer på skøyter enn oss. Vårt overtallsspill fungerte bra, men vi må også fungerer fem mot fem, forklarte Martin Johnsen etter Latvia kampen.

Hovedtrener Tobias Johansson var i likhet med spillerne skuffet over gårsdagens tap.

- Jeg synes vi taper for mange 50/50 dueller på isen, og jeg er enig med Martin (Johnsen) sin uttalelse med at Latvia gikk mer på skøyter enn oss. Men heldigvis så får vi spille kamp allerede i dag mot Kasakhstan, forteller Johansson

Tidlig kampstart

Dagens kamp mot Kasakhstan startet allerede 13:00 og trenerteamet har ikke brukt mye energi på å analysere motstanderen.

- Vi har sett litt, men vi har valgt å fokusere på oss selv inn mot denne kampen. Får vi hevet vårt spill fra Latvia-kampen så kommer vi til å slå Kazakhstan i dag, forteller en optimistisk Johansson.

Johansson har også funnet positive ting som han har tatt med seg fra Latvia-kampen.

- Over og undertallsspillet var bra. Men nå må vi ble bedre i fem mot fem spillet vårt. Og hvordan vi løser ting i offensiv sone, forteller Johansson på vei til ishallen.

Slo Kasakhstan

Siden Norge tapte åpningskampen i går, så Norge vinne over Kazakhstan i formiddag for at et opprykk skal fortsatt leve. En analyse Johansson sier seg enig i.

- Skal vi han en sjanse for å oppnå det vi ønsker, så må vi vinne dagens kamp. Gjør vi det, så føler jeg at vi følger vår plan, selv om det ikke lenger er opp til oss, forteller landslagssjefen.

Og den planen fungerer fortsatt etter at Norge vant sin kamp 5-2 i dag formiddag. Etter en målløs førsteperiode så våknet de norske iskrigerne og ledet hele 4-0 etter andre periode etter scoringer av Andreas Dahl, Sondre Ahlsen, Lucas Trygg og André Strandborg.

Kasakhstan skapte litt spenning med to raske scoringer i den tredje perioden, men da Storhamar-spiller sendte Norge i 5-2 føringen med sin scoring så kunne Norge juble for sin første seier i mesterskapet.

* Kun en nasjon rykker opp fra 1.divisjon.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form