Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 16, 2023

Takker Holm for kamp sju: - Den viktigste spilleren på laget vårt

Stavanger Oilers-profil Tommy Kristiansen gir målvaktveteranen Henrik Holm æren for at det blir en siste og avgjørende finale i DNB Arena mandag.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Holm sto frem, stoppet samtlige 24 Storhamar-skudd og holdt nullen da Oilers vant kampen de måtte vinne i CC Amfi lørdag.

Rundt 7200 hjemmesupportere (7384 totalt) hadde planlagt gullfest i Hamar-natten, men spesielt banens beste i Oilers-buret og tomålsscorer Bryce Gervais hadde andre planer. Nå blir det en syvende og avgjørende kamp i vest.

- Vi har Holm som er helt rå bak der. Bare se antall gull han har. Han har vært med på det før. Han er den viktigste spilleren på laget vårt, sier Oilers-profil Tommy Kristiansen til TV 2.

Nesten rekord

7384 tilskuere holdt nesten til rekord i CC Amfi da klubben fylte opp med ekstra ståplasser rundt vantet for å klemme inn alle som ville se, men 7405 fra møtet med VIF i 2004 står enda.

Målvakt Holm oppsummerte det hele greit da han ble intervjuet av rettighetshaver TV 2 etter kamp seks:

- Nå er det en kamp som har alt å si.

Etter seks finaler står både Oilers og Storhamar faktisk med to borteseirer. Borteseier i den siste matchen betyr NM-gull til Storhamar og Petter Thoresen i comebacksesongen i CC Amfi og mot gamleklubben Oilers.

- De skapte mange sjanser i overtall, men jeg synes vi spilte tett og solid. Slik en god bortematch skal være, oppsummerte Holm.

Charterfly

Kun én tidligere har Oilers spilt en syvende finale. Året var 2015, motstanderen het Storhamar og Oilers endte opp som mestere.

- Blanke ark igjen der, men vi må spille etter kampplanen, ikke holde på sånn som vi gjorde i dag, sa en irritert Thoresen til TV 2 lørdag kveld.

Backen Sondre Bjerke tar på seg noe av skylden for 3-0-tapet da han var involvert i situasjonen der Oilers økte til 2-0.

- Vi spilte en ræva kamp, og vi var preget av stundens alvor. Det var flatt hele vegen. Det var en dum feil av meg. Jeg har lagt pucken langs vantet og ut til nå. Og så kommer den. Det er en idiotisk feil av meg, som satte laget i en veldig dårlig situasjon, sier Bjerke til Hamar Arbeiderblad.

Storhamar melder på sin hjemmeside av de chartrer et fly til mandagens finale med rundt 120 ledige plasser til supporterne som vil se den siste dansen i hockeysesongen 2022/2023.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form