Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 22, 2024

Taimis oppgjør etter ydmykelsen: - Alle må vise at de fortjener å være her

JORDAL (nitten.no)

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Flaut.

Det var Tommi Taimis første ord i pressesonen utenfor hjemmegarderoben på Jordal etter 6-1-tapet mot Storhamar lørdag som langt på vei betyr at gullhåpet er ute.

- Det er galskap. Jeg vet ikke ... Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi gjorde så mye feil. Nå må vi se oss i speilet. Det har vært for svakt for lenge. Dette handler om hardt arbeid og å spille for laget. Vi må spille som et lag, sier Taimi til nitten.no.

Etter kampslutt var den rutinerte finnen, som også er i VIFs kapteinsteam, tydelig på at spillerne må sette seg ned og snakke sammen for å finne årsaker til den svake perioden som kan koste både gull og topp to-plassering.

- 100 prosent. Vi må ha møter for å finne ut hvordan vi skal vinne kamper igjen. Det kan ikke fortsette slik lenger. Dette må stoppe nå. Alle må gå i seg selv.

To strake tap

Vålerenga innledet sesongen godt, fremsto meget solide og satte også rekord i antall seirer på rad på Jordal. Fire tap på de ni siste kampene er ikke gullform.

4-1-nederlag Sparta Amfi og 6-1-tapet mot serielederen i løpet av tre dager gjør vondt for Vålerenga-gjengen.

- En veldig tøff uke for oss. To veldig svake kamper der vi ikke fortjente noe som helst. Vi har vært svake en periode, og ser man tilbake kan man forstå disse resultatene.  Ting har gått i feil retning. Nå må vi snu det og spille sammen for Vålerenga. Vi gir ikke alt. Det skuffer meg, sier Taimi.

- Hva er mest skuffende?

- Tape. Tape kamper. Vi forventer at vi skal være et godt lag, og vet vi kan være bedre, men vi kan ikke gjemme oss bak det. Vi må vise det. Å tape kamper er det verste. Det gjør vondt.

14 poeng opp

Petter Thoresen nektet å ta imot gratulasjon som seriemester lørdag, men faktum er at Storhamar må kollapse for å rote bort dette. Avstanden ned til Vålerenga er nå hele 14 poeng.

De gule og blå har vunnet 18 kamper på rad og har igjen både Vålerenga og tabelltreer Stavanger Oilers på Hamar.

- Ingen har vunnet noe før det er over. Vi må ende på en god plassering og gjøre oss klare for sluttspillet, men det viktigste for oss nå er å snu dette. Ingen andre kan gjøre noe for oss. Vi må gå i oss selv og se på hva vi kan gjøre. Vi taper alle dueller. Vi spiller som «kids», man vinner ikke kamper på den måten. Vi må spille for Vålerenga.

- Var det dere som var svake eller Storhamar som var gode?

- De har et godt lag. De spilte som et lag og ikke vi. Da får vi som fortjent. Alle må vise at de fortjener å være her. Nå gjør vi ikke det.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form