Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 9, 2023

Tabelltipset: 7. Lillehammer: - Mangler X-faktor i alle lagdeler

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Elitehockeyligaen! Vi tror «nye» Lillehammer - igjen - ender som nummer sju.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lillehammer IK

Stiftet: 1957
Trener: 
Jakub Petr
Hjemmebane: Eidsiva Arena
Plassering forrige sesong:
 7. plass
Treningskampene: Gjøvik 4-2, Lørenskog 5-1, Ringerike 2-3, Storhamar 3-4
Serieåpning: Sparta Sarpsborg borte 16. september
Tre profiler: Alexander Reichenberg, Joakim Eidsa Arnestad, Gabin Ville
Hjemmeside:
 lillehammerhockey.no

Lillehammer ble reddet fra konkurs på målstreken rundt juletider i fjor, men laget kollapset og de fleste viktige brikker flyttet vekk fra OL-byen. Denne sesongen har klubben derfor måtte bygge opp et nytt lag med et mindre spillerbudsjett. Lillehammer har likevel fått på plass flere spillere med mange sesonger bak seg på øverste nivå i tillegg til rutinerte bærebjelker som Joakim Eidsa Arnestad, Alexander Reichenberg og Christian Fosse som blir svært viktige.

Vi tror utfordringen til Lillehammer vil være at de mangler spillere som kan produsere godt nok med poeng. Den nyansatte tsjekkiske treneren Jakub Petr må derfor knekke denne koden og finne et par formasjoner som kan løfte laget vekk bunnstriden.

Lillehammer har etter vår oppfatning helt ok tredje- og fjerderekke, men de nye importene Gabin Ville og Derian Plouffe må kunne produsere poeng samtidig som noen spillere som har hatt mindre roller tidligere sesonger nå må kunne bevise at de kan spille i en toppformasjon.

På backsiden har LIK flere backer som har spilt mange sesonger på øverste nivå og som bør kunne få på plass et bra forsvarsspill, men de mangler etter vår oppfatning backer som er gode til å sette i gang spillet.

Målvaktene Tomas Kral og Theo Rooseboom de Vries blir naturligvis viktige da vi ikke tror laget vil produsere for mange mål fremover. Duoen får da jobben med å sørge for å holde sifrene nede i hver match.

Lillehammer mangler X-faktor i alle lagdeler og vil derfor havne på nedre del av tabellen, men vi tror de har gode muligheter til å få Ringerike samt den nyopprykkede duoen Comet og Lørenskog bak seg.

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Elitehockeyligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form