Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 4, 2022

Tabelltipset - 6. Vålerenga: - Er denne troppen god nok?

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! Helt nede på sjetteplass spår vi Vålerenga som selv har ambisjoner om igjen å fylle premieskapet på Jordal.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Vålerenga

Stiftet: 1913
Trener: 
Fredrik Andersson
Hjemmebane: Jordal Amfi
Plassering forrige sesong: 4. plass
Tre profiler: Martin Røymark, Tommi Taimi, Tobias Lindström
Hjemmeside: vif-hockey.no

Vålerenga hadde en skuffende sesong sist og det ble litt for mye utenomsportslig fokus underveis - noe som også førte til en vårrengjøring på Jordal Amfi. Inn har blant annet Anders Myrvold kommet på sport og det snakkes i dag mer om sportslige prestasjoner utad enn om «Iskrigerne» og TV-serier. Spillerne kan konsentrere seg om å prestere på isen, og det er nok også en revansjesugen tropp som sterkt ønsker å kjempe seg tilbake mot toppen. Den nye entusiasmen og en re-bygging av identiteten på hvordan Vålerenga skal fremstå er nok nødvendig før det kan bli noen nye pokaler i skapet på Jordal. Laget er bra, men har ikke den nødvendige spissen i alle lagdeler som behøves for å vinne mesterskap, slik vi ser det. Det snakkes om at Vålerenga alltid er å regne med som en utfordrer til å vinne, men er denne troppen god nok?  Usikkerheten rundt skadehistorikken til en del av de eldre spillere er der, og spørsmålet er om de er i stand til å prestere godt nok over tid. Det er flere lag en tidligere som kan utfordre om medaljene i Fjordkraft-ligaen, og da er VIF avhengig av at de beste spillerne stort sett er tilgjengelige.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 4:

Vålerenga har to unge målvakter etter at klubben ikke valgte å forlenge kontrakten med Steffen Søberg. Tobias Johansen Breivold hadde en flott sesong sist og fikk etter hvert mye spilletid. Han vil være lagets førstemålvakt og har bevist at han kan stenge buret og bidra til at laget vinner matcher. Breivold har stort potensiale og kan være en fremtidig landslagsmålvakt for Norge, men er fortsatt ung og behøver muligens litt mer tid for å være førstevalg på et mesterlag. 19 år gamle Magnus Knutsen vil være reserve og er å regne som en læregutt på dette nivået. Etter vår oppfatning er Vålerenga mer sårbare uten en mer rutinert førstemålvakt, og med to så unge gutter kan det bli for tynt til å kjempe helt i toppen.

Backer - terningkast 4:

Vålerenga har en backoppsetning som innehar mye rutine og består av flere gode spillere. Utfordringen kan være at flere av disse har en skadehistorikk som gjør at de ikke er like gode som tidligere. Noen av backene slet tidvis i duellspillet i egen sone forrige sesong. Nysigneringen Mark Auk virker som en solid forsterkning og kommer med en god CV. Kan Tommi Taimi finne tilbake til sitt nivå fra debutsesongen i Norge? Han var ikke like god sist sesong og mistet også en del kamper med skade. Hvem skal være toppbacken som tar litt ekstra spilletid og er den som får mest tid i overtall? Det er nok flere om ønsker den rollen i laget og det behøver ikke bare være positivt. Vålerenga har også et av de største backtalentene i landet i Stian Solberg som bør satses på og dermed ta en fast plass på laget.

Forwards - terningkast 4:

Vålerenga ble for lite direkte i sitt spill og hadde mange spillere som likte å holde på pucken sist sesong. Dermed havnet de mye på utsiden i angrepssonen og ble ikke farlige nok selv om de hadde pucken mye. Laget har mange av de samme spillerne og må forbedre denne fasen av spillet for å lykkes. Mika Partanen var den typiske målscoreren, men ble skadet og mistet mye av sesongen. Det ryktes at han er i bedre form nå! Inn har svensken Christoffer Törngren kommet; en god skøyteløper som alltid jobber hardt og vil kunne bidra positivt, men han har ikke vært noen stor målscorer så langt i sin seniorkarriere. Sander Thoresen kommer fra Sparta og har gode offensive kvaliteter som laget kan dra nytte av. Didrik Nøkleby Svendsen gjør comeback på dette nivået og tilfører energi og fysikk. Det er flere gode forwards i dette Vålerenga-laget med Tobias Lindström, Martin Røymark, Magnus Brekke Henriksen, Jørgen Karterud og Thomas Olsen. Spørsmålet er om Partanen kan komme tilbake på det nivået han hadde før skaden og om laget har nok målscorere til å utfordre de aller beste.

Trener - terningkast 5:

Fredrik Andersson er den nye hovedtreneren i Vålerenga. Andersson har lang fartstid i treneryrket og kommer med en fin CV. Han er uansett ny i den norske ligaen og kan muligens behøve noe tid på å tilpasse sin spillestil til laget og motstanderne i ligaen. Svensken får med seg Mats Trygg som har solid spillererfaring og et klokt hockeyhode. Trygg kjenner godt til den norske ligaen og motstanderne som vil kunne være nyttig i dette teamet. Vålerenga virker å ha god kjemi i trenerteamet, og det skal bli spennende å følge lagets utvikling fremover.

Sum Vålerenga: 17 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form