Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 11, 2023

Tabelltipset: 5. Sparta Sarpsborg: - God kontinuitet i troppen

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Elitehockeyligaen! Vi spår en liten nedtur uten kamp om seriemesterskapet for Sparta Sarpsborg.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Sparta Sarpsborg

Stiftet: 1928
Trener: 
Sjur Robert Nilsen
Hjemmebane: Sparta Amfi
Plassering forrige sesong:
 4. plass
Treningskampene: Storhamar 5-4, Vålerenga 0-5, Lørenskog 6-2, Ringerike 7-0, Comet 7-3
Serieåpning: Lillehammer hjemme 16. september
Tre profiler: Niklas Roost, Marcus Fagerudd, Kristian Jakobsson
Hjemmeside:
 sparta.no

Dette er at lag vi har tippet høyt de siste sesongene, og som har prestert veldig bra ut fra klubbens ressurser. Det ble en tøff avslutning på serien for et skadeutsatt mannskap som til slutt sikret seg en 4. plass i sluttsekundene av seriespillet sist sesong etter både ha ledet lenge og tilsynelatende hatt kontroll på en medalje lenge.

Sparta fikk etter Tor Nilsens oppfatning en noe merkelig straff i sommer og må starte med tre minuspoeng. Det kan utgjøre en forskjell på topplagene. Forrige sesong var det kun ni poeng som skilte seriemester Stavanger Oilers og Stjernen på femteplass.

Sparta har viktig kontinuitet i troppen med dyktige trenere i Sjur Robert Nilsen, Sten Gunnar Jørgensen og Joni Puurula som også har god kjennskap til både egen klubb og ikke minst motstandere i ligaen.

Vi tror nykommer Tim Daly vil bli en toppback i ligaen, og Marcus Faggerud har vist at han kan produsere poeng fra backposisjon. Miihkali Teppo var veldig god da han ankom Sarpsborg sist sesong, men har slitt med skader og laget er nok avhengig av å ha alle disse tre toppbackene tilgjengelig for å kunne kjempe helt i toppen. Selv om det finnes flere habile backer i laget, er det disse tre som er nøkkelspillerne på backposisjon.

Sarpingene var litt for avhengige av Kristian Jakobsson, Emil Lundberg og Niklas Roest sist sesong og behøver å få flere formasjoner som kan produsere. Spennende og gode signeringer i Jonathan Hermansson og Leo Halmrast vil kanskje kunne bidra til at laget får flere strenger å spille på. Det er god kontinuitet i troppen med viktige spillere som Martin Grönberg, Håvard Ø. Salsten, Henrik Knold, Paulius Gintautas, Magnus Nilsen og Eirik Børresen.

Vi mener det er usikkerhet rundt om de nye målvaktene Bence Balizs og Mathias S. Landa er på samme nivå som tidligere i dette Sparta-laget. Spørsmål om de vil kunne ha nok tilgjengelige toppspillere gjennom et langt og tøft seriespill gjør at vi velger å skyve de litt ned på tabellen.

Femteplass på Sparta Sarpsborg.

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Elitehockeyligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form